Sportwethouder Anko Goudswaard trapt SantaRun af

Algemeen
De kerstmannen lopen dit jaar voor het eerst door 's-Gravenzande.
De kerstmannen lopen dit jaar voor het eerst door 's-Gravenzande. (Foto: PR)

Sportwethouder Anko Goudswaard trapt op zaterdag 10 december de traditionele Westlandse Santarun af. De vijfde Santarun is een breed publieksevenement voor jong en oud, maar vooral ook voor het goede doel. Het evenement is dit jaar voor het eerst mee te maken in s-Gravenzande. Eerdere versies waren in Naaldwijk.

 Het startschot klinkt dan om 14.00 uur op het Marktplein in ‘s-Gravenzande, waarna honderden, als kerstman verklede, deelnemers wandelend of rennend op pad gaan. De echte kerstman rijdt in zijn eigen tuk tuk voorop.

Deelnemers kunnen kiezen tussen 2,5 km wandelen of 5 km hardlopen, het is geen wedstrijd. Deelnemen kost € 15 en kinderen betalen € 5; het Santapak is daarbij inbegrepen. Meer informatie en aanmelden via www.santarunwestland.nl.

Rond de sportieve activiteiten is er ook nog een feestje in de stijl van een kerstmarkt. DJ Eeft van der Ende zorgt voor de muziek, Jeroen Toet voor de presentatie. De goede doelen zijn dit jaar de stichting Droom je thuis, een Westlandse organisatie die huisvesting realiseert voor mensen met een meervoudige handicap of een verstandelijke beperking. Daarnaast Luz Zomerkamp die minivakanties organiseert voor kinderen die door omstandigheden niet op vakantie kunnen. En tenslotte ROPO, die al jaren Roemeense tehuizen ondersteunt waar meervoudig gehandicapte weeskinderen wonen.

Santarun Westland is een initiatief van de Rotaryclubs Westland en Westland Polanen.