‘Oplossing Heuls parkeerprobleem nabij’

Algemeen
Afbeelding
(Foto: stockphoto)

Wethouder Pieter Varekamp (VVD, Mobiliteit) verwacht binnenkort uitsluitsel te hebben over het parkeren bij supermarkt Jumbo in Kwintsheul. Dat zei hij in de gemeenteraadsvergadering van woensdag 25 januari.

De wethouder gaat maandag in gesprek met supermarktbaas Koornneef over de parkeerplaatsen bij de winkel. Peter Duijsens, fractievoorzitter van Westland Verstandig had een motie klaarliggen met het verzoek aan het college voor 1 maart de anterieure overeenkomst af te dwingen als het gaat om plaatsing van de hekken en openbare parkeerplaatsen in een blauwe zone op te nemen. Het college zou verdere weigering van Jumbo om die afspraak na te komen, moeten melden aan de bewoners en de gemeenteraad. Daarbij zou de verantwoordelijke wethouder, in dit geval Varekamp, ook moeten aangeven wat het college gaat doen om de naleving van de overeenkomst wel voor elkaar te krijgen.

Openbare parkeerplaatsen

Heulenaren rekenden erop dat de parkeerplaatsen bij de supermarkt openbaar zouden worden, houdt Duijsens de raad voor. Dat is opgenomen in de anterieure overeenkomst. Een aantal inwoners van Kwintsheul had zienswijzen tegen het plan voor de komst van de supermarkt, omdat daarvoor openbare parkeerplaatsen verdwenen. Doordat in de overeenkomst is opgenomen dat de parkeerplekken bij de winkel openbaar zijn, dienden zij hun zienswijzen destijds niet in.

“Mensen voelen zich bij de neus genomen,’’ merkt Duijsens op; niemand kan ’s avonds het parkeerterrein op, omdat dat wordt afgesloten met hekken.

GemeenteBelang Westland (GBW)-fractievoorzitter Remmert Keizer zag niets in de dwang die de motie oplegt. Hij heeft liever dat het probleem in goed overleg wordt opgelost. Dat vinden het CDA, D66 en LPF ook. Keizer vroeg verder onder meer nog hoe een blauwe zone wordt gehandhaafd.

Vastgelopen

In zijn beantwoording op vragen vanuit de raad antwoordde Varekamp dat het bekend is dat gesprekken met Koornneef zijn gevoerd, maar dat deze vastliepen. De ondernemer wilde daarop naar de rechter voor een oplossing, zegt Varekamp. Met een gang naar de rechter duurt de situatie alleen nog langer, iets wat Varekamp niet zag zitten. Daarom heeft hij Koornneef om een oplossing gevraagd. De ondernemer kijkt daarnaar, weet de wethouder. De twee gaan maandag weer met elkaar in gesprek. Varekamp verwacht kort daarna uitsluitsel.

Duijsens heeft om die reden de motie ingetrokken. Antwoord op de vragen van Keizer had de wethouder woensdag niet direct. Keizer vond het goed dat die later schriftelijk worden gegeven.