Bloemstyliste met passie voor pluktuinen geeft tips bij Groei & Bloei

Cultuur
Elk jaar reist Marieke Nolsen naar Engeland om tuinen te bezoeken en inspiratie op te doen.
Elk jaar reist Marieke Nolsen naar Engeland om tuinen te bezoeken en inspiratie op te doen. (Foto: Groei & Bloei)

Op woensdagavond 25 oktober organiseert Groei & Bloei Westland een avond over het creëren van je eigen pluktuin. Marieke Nolsen, een gepassioneerde bloemstyliste met een liefde voor tuinieren, komt hierover vertellen. Het evenement vindt plaats in Zalencentrum De Ontmoeting, gelegen aan de Anjerlaan 47 in Naaldwijk, en begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur).

Of je nu al een pluktuin hebt of overweegt er een aan te leggen, of simpelweg geïnteresseerd bent in een avond vol bloemenpracht, Marieke Nolsen kijkt ernaar uit je te ontmoeten en je te inspireren tijdens deze avond.

Engeland

Sinds 2016 heeft Marieke haar tuin omgetoverd tot een betoverende pluktuin, geïnspireerd door de weelderige tuinen in Engeland. Haar pluktuin barst van de Dahlia’s en eenjarige planten in schitterende tinten rood, zalm, oranje en roze. Elk jaar reist ze naar Engeland om tuinen te bezoeken en inspiratie op te doen voor haar eigen groene ‘oase’.

Tijdens deze avond vertelt Marieke enthousiast over de aanleg van haar pluktuin en de natuurlijke structuren die ze heeft gecreëerd om haar planten te ondersteunen. Daarnaast deelt ze geheimen uit de magische wereld van dahlia’s en eenjarige planten, dit alles geïllustreerd met sfeervolle beelden.

Deelname aan deze avond kost € 4,00 per persoon. Groei & Bloei-leden hebben gratis toegang.