Gepassioneerde Westlandse accordeonspeelsters bij Bakkie Bij Barth

Cultuur
Naast wat minder bekende nummers brengen de accordeondames ook de echte Hollandse accordeonhits ten gehore.
Naast wat minder bekende nummers brengen de accordeondames ook de echte Hollandse accordeonhits ten gehore. (Foto: Bij Barth)

Na mooie verhalen over een voettocht naar Santiago de Compostella en de belevenissen van een herder en de hond is er vrijdag 8 maart om 10.00 uur eens geheel iets anders te beleven bij het Bakkie Bij Barth. Het accordeontrio Vera, Willy en Sjaan geeft deze ochtend het bakkie extra smaak.

De Poeldijkse Vera Witkamp, de Naaldwijkse Willy Ruigrok en Sjaan van der Werf uit Hoek van Holland zijn drie gepassioneerde accordeonspeelsters van de Eerste Hoekse Accordeon Vereniging. Het heet de Eerste Hoekse Accordeonvereniging, maar de meer dan vijftig leden van deze club komen vanuit de hele regio. Onder de bezielende leiding van Paula van Wanrooy speelt deze vereniging accordeonmuziek op niveau. Zo ook deze drie dames. Naast wat minder bekende nummers brengen zij ook de echte Hollandse accordeonhits ten gehore. “Het wordt dus ook een vrolijk feestje van herkenning.”

Gratis

Iedereen is van harte welkom. Bakkie Bij Barth begint om 10.00 uur in de Pastorie van de Bartholomeuskerk, Voorstraat 111, 2685 EK Poeldijk. De entree en de koffie zijn gratis. Wel vooraf aanmelden via bakkie@bijbarth.nl. Hierbij geldt: vol is vol.