Stokstaartjes breken los in ‘s-Gravenzande

Dieren
Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. (Foto: Pexels)

Drie stokstaartjes zwerven al zo’n twee weken rond in ‘s-Gravenzande. Dat meldt de WOS. De dieren wisten te ontsnappen uit hun buitenverblijf en tot op heden is het nog niet gelukt om ze weer te vangen.

De stokstaartjes zijn eigendom van Jan Knoppert. Hij houdt meerdere tropische dieren in zijn tuin, zoals alpaca’s, pinguïns en flamingo’s. De tuinder zoekt samen met politie, dierenambulance, kennissen en eigenlijk iedereen die wil helpen naar de dieren die door ‘s-Gravenzande zwerven.

Naar alle waarschijnlijkheid hebben de schattig uitziende dieren het aardig fris in Westland. Oorspronkelijk komen ze uit zuidelijk Afrika. Ook zullen ze honger hebben. Ze eten voornamelijk insecten, kleine zoogdieren en eieren van vogels en daarvan zijn er momenteel niet zoveel.

Het houden van stokstaartjes in Nederland is niet illegaal. Vanaf volgend jaar komt daar verandering in. Per 1 januari 2024 is het verboden voort particulieren om zonde vergunning dieren als de serval, het stokstaartje of de luiaard te houden. Dieren die nu al bij mensen in Nederland wonen, mogen daar blijven tot hun dood. Dat is goed nieuws voor Jan Knoppert, maar dan moet hij zijn stokstaartjes wel nog zien te vangen...