Kwekers op Royal FloraHolland gaan voor groene certificering

Duurzaamheid
Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: Archief)

De sierteeltsector slaat de handen ineen om bloemen en planten duurzamer te maken. Kwekers die via het Royal FloraHolland-platform verkopen, moeten tegen 2027 volledig groen gecertificeerd zijn volgens strenge normen. Dit initiatief komt voort uit de wens om te voldoen aan de groeiende vraag naar milieuvriendelijke producten en wetten die duurzaamheid vereisen.

Het streven naar duurzaamheid is onderdeel van een breder plan om de sector tegen 2040 klimaatneutraal te maken. Kwekers zijn al druk bezig met energiebesparing, betere arbeidsomstandigheden en minder gebruik van schadelijke stoffen om dit doel te bereiken.

Enthousiast

Het besluit om groen gecertificeerd te worden wordt gesteund door Royal FloraHolland en brancheorganisatie VGB. Ook kopers zijn enthousiast: ze willen vanaf 2027 alleen nog maar duurzame producten inkopen. Momenteel is een groot deel van de producten al milieuvriendelijk gecertificeerd, maar met deze nieuwe aanpak willen ze dat alle producten aan strenge groene eisen voldoen.

Royal FloraHolland zal ervoor zorgen dat dit besluit wordt nageleefd, zodat de sierteeltsector een stap dichter bij een groenere toekomst komt.