Genomineerden voor WestlandHart bekend

Goede doelen
De vier genomineerde organisaties.
De vier genomineerde organisaties. (Foto: Thierry Schut)

De vier genomineerden voor de vrijwilligerswaarderingsprijs WestlandHart 2022 zijn bekend: Voedselbank Westland, Stichting Dierenhulp Westland, Kringloopwinkel De Recycling en Kinderboerderij De Waterster maken kans in de prijzen te vallen. Twee van hen maken kans op de hoofdprijs. Zij ontvangen het beeld van het WestlandHart tijdens de feestelijke uitreiking op donderdag 25 mei.

De vier genomineerde vrijwilligersorganisaties doen allemaal iets bijzonders voor de Westlandse samenleving. Een onafhankelijke jury kiest uit deze vier één winnaar, deze organisatie wint de juryprijs. Er is ook een publieksprijs. Inwoners van Westland kunnen stemmen op hun favoriete organisatie. Stemmen kan nog tot en met woensdag 17 mei via www.westlandhart.nl.

Kinderboerderij De Waterster is een ontmoetingsplek in Wateringen waar kinderen en volwassenen in contact komen met allerlei dieren. De dieren worden verzorgd door twee vaste medewerkers en een grote groep enthousiaste vrijwilligers. De boerderij biedt ook ruimte voor mensen die moeilijk meekomen in de maatschappij, zoals ex-verslaafden of mensen met een beperking. De boerderij geeft hen een stabiele en structurele werkplek. Er heerst een goede en positieve sfeer, waardoor er altijd voldoende vrijwilligers zijn die hier met veel plezier werken.

Stichting Dierenhulp Westland heeft een groot hart voor dieren. Met hun vrijwilligers zoeken zij altijd een oplossing voor dieren in nood. Als er hulp nodig is, is er altijd snel iemand ter plaatse om te helpen. Samen zoeken de vrijwilligers naar vermiste dieren en bij gevonden dieren naar het baasje, via de chip.

Voedselbank Westland geeft wekelijks gratis voedselpakketten aan mensen in Westland die het nodig hebben. De grote groep trouwe vrijwilligers verzamelt elke week goed voedsel voor hen. De Voedselbank ontvangt ook levensmiddelen van bedrijven en particulieren. Daarmee stellen ze afwisselende pakketten samen en delen deze uit aan 200 gezinnen. Op deze manier gaan zij ook voedselverspilling tegen omdat sommige producten anders weggegooid worden.

Kringloopwinkel De Recycling zorgt met ruim 70 vrijwilligers voor het hergebruik van goederen. Deze verkopen zij voor een leuke prijs. Mensen met een klein budget komen hierdoor goedkoop aan noodzakelijke spullen voor in huis. De niet-herbruikbare spullen worden goed gesorteerd en gescheiden afgevoerd door de vrijwilligers. Zo dragen zij ook bij aan het verminderen van de afvalberg. Dat is goed voor ons klimaat, nu en in de toekomst.

De vier genomineerden winnen allemaal een geldbedrag van € 2.500. Daarnaast hebben ze een promotievideo op laten nemen om hun organisatie meer bekendheid te geven. Deze is binnenkort te zien op de WOS en op de website www.westlandhart.nl.