Varend Corso gaat Op volle toeren

Nieuws

Op 1, 2 en 3 augustus trekt de kleurrijke stoet van het Varend Corso door de regio met prachtige boten en Westlandse schuiten geladen met lokale producten. Er worden deze drie dagen enkele honderdduizenden bezoekers verwacht. Op vrijdag 1 augustus trekt het Varend Corso door Rijnmond, zaterdag 2 augustus is Westland aan de beurt en op zondag 3 augustus trekt de stoet door Delfland.

De 60 boten zijn versierd met in totaal 450.000 bloemen, 120.000 planten en 80.000 stuks groente en fruit in het thema ‘Op volle toeren’. Het thema verwijst naar een muzikaal tv-programma en bevat vier subthema’s: Jaren zestig en zeventig; Nederpop uit de jaren tachtig; Hedendaagse Nederlandse hiphop; en woorden of uitdrukkingen uit de Nederlandse taal.

Dorpen
Een groot aantal niet-commerciële deelnemers aan het varend Corso Westland heeft een startbijdrage ontvangen van Fonds Westland. Dit jaar varen boten uit negen dorpen mee. Vanuit Westland doen Naaldwijk, de Lier, Monster, Wateringen, Kwintsheul en Poeldijk mee. ‘s-Gravenzande ontbreekt ook dit jaar in het rijtje Westlandse kernen. Schipluiden, Maasland en Den Hoorn ontvangen ook een startbijdrage, maar dan van Fonds 1818.
Vier muziekboten en twee andere deelnemers - buurtschap Poeldijkseweg en de Westlandse EHBO - slaagden er in om als Corsoboot in aanmerking te komen. Daar door konden zij rekenen op een startbijdrage van € 1250,-. De muziekboten zijn van De Phoenix uit Wateringen,Showband Glaz uit s’-Gravenzande, Westlands mannenkoor en Animato uit Monster.

Kinderen
De stoet wordt voor de tweede maal voorafgegaan door het kindercorso, waarbij 12 kinderboten met hun eigen stuurmannen en versieringen door het water trekken. Daarachter volgen de ‘grote’ boten met onder meer de vertegenwoordiging van elf Westlandse kernen danwel gemeenten. De gemeente Delft en dorpskern Maasland varen dit jaar voor het eerst mee met een boot. Ook bedrijven laten zich vertegenwoordigen met een schuit, dat kunstzinnig is versierd met de bloemen, planten, groenten en fruit in het thema.

Gratis
Het startschot voor het Varend Corso Westland wordt dit jaar gegeven door burgemeester Aboutaleb van Rotterdam. Hij vervangt Lucas Vos, de nieuwe directeur van bloemenveiling FloraHolland,die vanwege verplichtingen in het buitenland verstek moet laten gaan. Het Varend Corso is gratis te bezoeken. Alle informatie over de route, zoals locaties en doorkomsttijden, is terug te vinden op www.varendcorso.nl. Via de website is de stoet ook live volgen.