Grote brand in woning Naaldwijk

Nieuws

Op vrijdagmiddag 15 maart even na half drie is brand uitgebroken in een woning aan de Tiendweg in Naaldwijk. De brand ontstond in een woning boven een tandartspraktijk en werd door de bewoner zelf gemeld. De brand bleek ontstaan in de sauna van het privéverblijf. Niet lang nadat de brandweer was aangekomen werd opgeschaald naar een middelgrote brand en na drie uur werd het incident opgewaardeerd tot grote brand. Daarop kwamen extra brandweerwagens uit de omliggende kernen helpen met blussen. Ook het grootschalig watertransport uit De Lier werd ingeschakeld.

Rond half vier leek de brand onder controle, maar nadat de brandweer de ruiten van het pand had ingeslagen, laaiden de vlammen weer op. Rond vier uur werden een aantal brandweerwagens afgelost door voertuigen uit andere kazernes. Burgemeester Van der Tak kwam ter plaatse om zich op de hoogte te laten stellen van de situatie.

Het verkeer in Naaldwijk ondervond veel overlast van de brand omdat de Middelbroekweg tussen de Burgemeester Elsenweg en de Pijletuinen werd afgesloten wegens de rookontwikkeling. Even na half zes kon de brandweer het sein brandmeester geven. Voor zover bekend vielen er geen gewonden.