Louwman in Naaldwijk reageert op bijzondere diefstal in Zoetermeer

Nieuws
Diefstal van auto-onderdelen komt vaker voor, maar van een Opel Karl?
Diefstal van auto-onderdelen komt vaker voor, maar van een Opel Karl? (Foto: Facebook/Politie Basisteam Zoetermeer)

Een Opel Karl in Zoetermeer werd afgelopen weekend het slachtoffer van een ongewone diefstal, waarbij twee deuren aan de linkerzijde en de motorkap van het voertuig werden ontvreemd. Volgens autokenners is het opmerkelijk omdat het om een klein boodschappenautootje, niet bepaald het type waarvan je auto-onderdelen zou willen stelen.

De diefstal vond plaats in de nacht van zaterdag op zondag op de Willem van Cleeflaan in Zoetermeer, zo meldt de Zoetermeerse politie op Facebook. Iwan van Dijk van autobedrijf Louwman Opel Peugeot in Naaldwijk reageert verrast in een interview met RTLNieuws: “Diefstal van auto-onderdelen komt vaker voor, maar van een Opel Karl? Dat heb ik niet eerder gehoord.”

Boodschappenautootje

Van Dijk benadrukt dat auto-onderdelen van duurdere auto’s doorgaans meer waarde hebben, terwijl de Opel Karl, hoewel niet meer in productie, nieuw slechts 14.000 euro kostte: “Het is bijzonder dat ze daar spullen van pikken. Het is maar een klein boodschappenautootje, geen Porsche 911.”

Volgens de autokenner is de enige mogelijke verklaring voor de diefstal dat iemand anders de onderdelen nodig had voor zijn eigen auto.

Bron: RTLNieuws