Seniorenraad Westland luidt noodklok over verkeerskwesties

Nieuws
Afbeelding
(Foto: DvE)

De Westlandse Seniorenraad maakt zorgen om diverse verkeerskwesties in Westland. Volgens de raad blijft aanpak ervan achter. Het gaat de raad met name om de Ambachtsweg in Wateringen, buslijnen in Monster en de Westlandpas-OV voor mensen die het niet breed hebben. Dat blijkt uit een open brief van de Seniorenraad.

Tweeënhalf jaar geleden heeft de Seniorenraad Westland protest aangetekend bij de toenmalige wethouder om de Ambachtsweg in Wateringen af te sluiten voor al het verkeer. Gevolg van dit besluit waren de dagelijkse verkeersinfarcten in de omgeving van Wateringen. “Gelukkig is deze beslissing teruggedraaid voor de richting Wateringen-Den Haag”, schrijft Bert Slond, voorzitter van de Seniorenraad Westland. “Nu geldt er een 30-kilometer zone waar gemiddeld 43 kilometer wordt gereden.” De seniorenraad meent de oplossing te hebben. “Plaats er een flitspaal! Dan is handhaven een stuk makkelijker en zullen de notoire hardrijders zich ook aanpassen.”

Ook in Monster werd zo’n 2,5 jaar geleden een volgens de Seniorenraad foute inschatting gemaakt door alle bushaltes lijn 31 uit het centrum van Monster te verwijderen en te verplaatsen naar de rand van Monster. “Dit was en is zeker niet in het algemeen belang van de jonge en oudere inwoners. Nu kan streekbusmaatschappij EBS jaarlijks bijna een half miljoen(!) claimen voor de jaarlijkse meerkilometers naar gemeente Westland.” De seniorenraad vraagt de wethouder het plan terug te draaien. 

Tot slot wijst de Seniorenraad erop dat er in de Metropool Regio Rotterdam Den Haag (MRDH) al diverse gemeenten zijn die een OV-pas hebben om de allerarmsten in de gemeente te voorzien van gratis openbaar vervoer. In Den Haag is dat zogenoemde Ooievaarspas en in Rotterdam de gratis OV-pas. De raad zou graag een Westlandse versie van de OV-pas zien.