Groep 7 bereidt zich voor op verkeersexamen in Monster

Onderwijs
Met enthousiasme hebben de leerlingen van groep 7 van de Willemsschool het theorie-examen afgelegd.
Met enthousiasme hebben de leerlingen van groep 7 van de Willemsschool het theorie-examen afgelegd. (Foto: Janna Vemeulen)

Groep 7 van de Willemsschool gaat deelnemen aan het landelijke verkeersexamen “Op Seef”, georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland (VVN), wat een van de hoogtepunten van het schooljaar belooft te worden.

Op dinsdag 26 maart kreeg regio Midden Nederland de kans om deel te nemen aan het theoretisch verkeersexamen. Groep 7 van de Willemsschool deed mee.

School op Seef

De Monsterse school is trots op hun onderscheiding ‘School op Seef’, een programma dat basisschoolleerlingen ondersteunt bij het ontwikkelen van veilig en verantwoord gedrag in het verkeer. Dat gebeurt met een breed scala aan educatieve middelen: van leerzame filmpjes tot uitdagende verkeersplaten, en van klassikale uitleg tot praktische oefeningen. Hiermee voorziet het programma de verkeersdocent van alle benodigde tools om aan de slag te gaan met verkeersveiligheid. 

Met enthousiasme hebben de leerlingen van groep 7 van de Willemsschool het theorie-examen afgelegd.

Praktisch verkeersexamen

Ter voorbereiding op het praktische verkeersexamen, dat gezamenlijk met leerlingen van de Blinkerd en de Zeester zal plaatsvinden op woensdagochtend 10 april in het centrum van Monster, zullen de leerlingen per fiets hun vaardigheden laten zien.