De Vierde Generatie: 75 jaar ervaring in het herstofferen van banken en fauteuils, vernieuwen van binnenwerken, fineren en politoeren - maar ook met leerrestauraties, antiekrestauraties, biezen, vloerbedekking en gordijnen.
De Vierde Generatie: 75 jaar ervaring in het herstofferen van banken en fauteuils, vernieuwen van binnenwerken, fineren en politoeren - maar ook met leerrestauraties, antiekrestauraties, biezen, vloerbedekking en gordijnen. (Foto: VG)

Elk meubel in vakkundige handen bij familiestoffeerderij De Vierde Generatie

Partnerbijdrage

(Partnerbijdrage)

Met vier generaties en 75 jaar ervaring in het stofferen van meubels, weet Meubelstoffeerderij De Vierde Generatie precies wat een meubel nodig heeft. “Wij kunnen wel zeggen dat we een meubelstuk begrijpen.”

Vaak is stofferen niet eens nodig, maar volstaat het binnenwerk vernieuwen, leer strak trekken of de stof reinigen. En als deze vakmannen besluiten wél tot stofferen over te gaan, weten ze precies wat ze doen. Een voorbeeld: “Sommige stoffen mogen niet op bepaalde meubelstukken. En sommige meubelstukken moet je maken met geperst schuim in plaats van met normaal polyether.”

De Vierde Generatie werkt uitsluitend met stoffen van topkwaliteit: merken als Sanderson, Kwadrat, Jabb, Chivasso, Artifort, Giorgetit Walter Knoll, B&B Italia. De prijzen van de stoffen variëren van 40 tot 500 euro. De focus van dit bedrijf ligt op antieke én moderne meubelen, met een specialisatie in Leolux, Rolf Benz, de Sede en Gelderland.


De focus van dit bedrijf ligt op antieke én moderne meubelen. - undefined


Alle stoffeerwerk zelf

De overgrootvader van de huidige eigenaar begon meer dan 75 jaar geleden met dit ambacht. Zijn grootvader is nog steeds vaak te vinden in de werkplaats. Die bevindt zich op een boerderij vlakbij Den Haag, waar alle stoffeerwerk door de familie zelf wordt gedaan. Het kantoor van De Vierde Generatie ligt in Den Haag, maar meestal gaan de vakmannen bij de klant thuis langs: “Het is belangrijk om de stoffen bij het interieur te houden.”


Grote projecten werden onder meer uitgevoerd in het Hard Rock Café in Antwerpen, een ambassade in Den Haag en een museum in Amsterdam.

Dierbaar, slim en trendy

Bij het retourneren van het meubel aan de klant, horen ze vaak verhalen over de geschiedenis ervan: “Een stoel is bijvoorbeeld doorgegeven van moeder op dochter. Wij nemen het verleden eigenlijk mee naar de toekomst.” 

Het laten herstofferen van meubels kent nog een groot voordeel: “Meubels van vroeger gaan veel langer mee dan de meubels die tegenwoordig worden geproduceerd.” En bovendien is klassieke meubelen in een nieuw jasje steken dé interieurtrend van dit moment.

Lang genieten

Met de bank of stoel waarvan het zitcomfort weer optimaal is, kunnen klanten 25 tot 30 jaar vooruit. De Vierde Generatie geeft 5 jaar garantie op de stoffen, maar komt ook daarna gerust even langs als er een kleine reparatie nodig is. Kortom: wie het zichzelf gunt lang te genieten van een comfortabel meubel, is bij dit ambachtelijke bedrijf aan het beste adres. 

Meubelstoffeerderij De Vierde Generatie is gevestigd aan de Prinses Beatrixlaan 18, 2595 AK Den Haag. Winkelbezoek is mogelijk op afspraak. Telefoon: 070-2057037.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Westland

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Lionsclub Westland doneert aan Middin Westland Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
FC Westland komt tegen Zeemacht opnieuw net te kort Sport 16 uur geleden
Afbeelding
HookXV te laat op stoom in Den Haag Sport 17 uur geleden
Afbeelding
‘Pius X wacht al drie maanden op geld gemeente’ Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Op de pijp met... Leo Zwinkels Algemeen 27 nov, 20:18
Afbeelding
Albaniëgangers Leo en Bram bedanken thuisfront Algemeen 26 nov, 22:00
Afbeelding
7.000 flyers in Monster in cold case Jaïr Soares Nieuws 26 nov, 12:54
Afbeelding
Midwinterhoornblazers in het Staelduinse Bos Algemeen 26 nov, 09:31
Afbeelding
Sean Webster Blues Band bij Blues aan Zee Algemeen 26 nov, 09:22
Afbeelding
45-toeren met Erik & Yvonne in Cultuurschuur Algemeen 26 nov, 08:44
Afbeelding
Radhika Kaushal: ‘Wij hebben het goed hier’ Algemeen 26 nov, 08:18
Afbeelding
Groter beroep op maatschappelijk vangnet door dure tijden Algemeen 25 nov, 19:45
Afbeelding
Vragen over ‘communicatieverbod’ voor Seniorenraad met wethouder Algemeen 25 nov, 19:13
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief