Bestuurslid Patrick Jordens is de geestelijk vader van de podcastserie onder de naam ‘The Digital Garden’.
Bestuurslid Patrick Jordens is de geestelijk vader van de podcastserie onder de naam ‘The Digital Garden’. (Foto: MKB Westland)

Podcasts MKB Westland inspireert ondernemers

Partnerbijdrage

Om als organisatie goed te kunnen communiceren met de achterban, is het tegenwoordig van groot belang om podcasts te produceren. Ook MKB Westland is recentelijk begonnen met deze audio-uitzendingen waarbij de luisteraar het moment van luisteren bepaalt. Bestuurslid Patrick Jordens is de geestelijk vader van de podcastserie onder de naam ‘The Digital Garden’.

De focus in de podcasts ligt op het terrein van innovatie en digitalisering. “Zakelijk heb ik expertise in privacy en security-vraagstukken. Ook heb ik ruim 15 jaar ervaring in data driven marketing. Het lag voor de hand om me binnen mijn bestuurslidmaatschap voor MKB Westland ook hiermee bezig te houden. Het is mooi om hier pionierswerk te kunnen verrichten. Twee zaken heb ik direct opgepakt; er is een denktank ‘digitalisering’ opgericht met MKB-leden met diverse achtergronden; online marketeers, ICT’ers, dataspecialisten, softwareontwikkelaars, webshopbouwers etcetera. Zo bekijken we waar de behoefte van de leden ligt om informatie te delen, kunnen we beter hun belangen behartigen en onderzoeken of we subsidies kunnen verkrijgen voor Westlandse ondernemingen voor digitalisering en digitale veiligheid. Het tweede novum is het opzetten van de podcast.” zegt Jordens.

Brede doelgroep

Innoveren doen veel bedrijven wel op het eigen vakgebied, maar digitalisering is niet zelden een ondergeschoven kindje, constateert de Monsterse ondernemer: “Er is veel gaande op het gebied van digitaal werken. Enerzijds leeft het wel en anderzijds is het onbekend terrein. Westland heeft daadwerkelijk pareltjes van mooie voorbeelden op dit gebied, maar het is nu voorbehouden aan een selecte groep geïnteresseerde professionals. Zelfs voor diverse grote bedrijven zijn cybersecurity en datagedreven werken soms een ‘ver-van-hun-bed-show’. Als we goed weten uit te leggen dat technologie geld kan verdienen en kosten kan besparen, is men te verleiden. Dat proberen we middels deze podcastserie. Digitalisering maakt je als bedrijf ook onderscheidend en het werk kan er door worden vergemakkelijkt. We richten ons met de podcast op een brede doelgroep; van de data-fanaat tot de data-beginneling.”

Inspiratie

Jordens hoopt mensen te inspireren met de cases van andere ondernemers: “Vaak wordt er pas gegrepen naar digitalisering als er tegen een probleem wordt aangelopen. Dan wordt data opeens heel interessant om te gebruiken. Maar over processen of over marketing praten, kan ook de stap al zetten om te kijken wat er op de digitale weg kan worden verbeterd. We willen in de podcasts mooie voorbeelden naar boven toveren, we willen de verhalen vertellen en delen met anderen; ‘storytelling’ is een moderne term die past bij het actuele thema.”

Spotify

In de eerste week van december wordt de eerste van een maandelijkse ‘The Digital Garden’-podcast gelanceerd op Spotify. “Ondernemers, groot en klein, nodig ik uit om eens een half uurtje uit te trekken om te luisteren. Doe je oortjes in en ga een half uur wandelen of luister het in de auto op weg naar een afspraak. Het is fantastisch om samen met mediapartner WOS op een toegankelijke

manier leuke verhalen te delen over, op het oog, ‘lastige’ onderwerpen. Het uiteindelijke doel? De weg plaveien voor Westlandse ondernemers om een stap te maken op de digitale snelweg. Zo behouden we een voorsprong ten opzichte van de rest van Nederland. Misschien willen we in de toekomst ook podcasts over andere onderwerpen produceren. Zo werkt MKB Westland; van ondernemers, voor ondernemers”, besluit Jordens met een grote glimlach.

De eerste versie van ‘The Digital Garden’ geeft een inkijk in de wereld van data die voor Koppert Cress werd geopend, mede door de samenwerking met Gibbs Analytics Consulting. De podcast is hier te luisteren: https://open.spotify.com/show/2tpTVALAE3h2DPbeClHCiv 

Afbeelding
Gravin Machteld weer op het Marktplein video 10 uur geleden
Afbeelding
Sarina Wiegman verkozen tot Sportpersoonlijkheid van het Jaar Sport 11 uur geleden
Afbeelding
Freshriders overhandigen € 36.000 aan Daniel den Hoed kliniek Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Gemeente betaalt 14% van de rekeningen te laat Politiek 30 jan, 18:52
Afbeelding
Nico Dijkshoorn in Bibliotheek Naaldwijk Algemeen 30 jan, 16:32
Afbeelding
Arne Weverling wil terug in de politiek Algemeen 30 jan, 16:28
Afbeelding
Podium Westland: een extra avond en meer toegankelijk Algemeen 30 jan, 16:28
Afbeelding
Deelnemers Wielepetproject wacht ijskoude 'training' Sport 30 jan, 14:59
Afbeelding
Notariskantoor Van Niekerk Huijzer onderdeel van Westport Notarissen N.V. Algemeen 30 jan, 13:38
Afbeelding
Poeldijks carnaval dreigt in het water te vallen Algemeen 30 jan, 09:37
Afbeelding
Duet ZV Westland in de prijzen Sport 30 jan, 09:23
Afbeelding
HookXV te gretig tegen Oysters Sport 30 jan, 09:01
Afbeelding
Leer tuinbouwgeschiedenis met stadsspel 'Plukkie Al?' Algemeen 29 jan, 22:05