Kerst met RBO Sinfonia in de Bartholomeuskerk

Partnerbijdrage
Afbeelding
(Foto: PR)

Kerst met RBO Sinfonia in de Bartholomeuskerk

Het RBO Sinfonia is een symfonieorkest voor het begeleiden van koren. Het orkest is gevestigd in Den Haag, maar werkt met alle koren in de provincie Zuid-Holland en soms daarbuiten. In het Westland neemt het orkest een speciale plek in, want daar concerteert het zeer regelmatig in de H. Bartholomeuskerk te Poeldijk met eigen projecten of koren uit de omgeving. Het orkest is de vaste begeleider van Deo Sacrum tijdens concerten en tijdens de Hoogmis op kerstochtend.

Met de impulssubsidie van de gemeente Westland voor herstel van de koorsector en projecten ná corona is een speciaal kerstconcert mogelijk gemaakt om de koormuziek en het gezamenlijk zingen een impuls te geven.

De corona lockdowns hebben de Westlandse dirigent en componist Steven van Wieren niet stil laten zitten, hij componeerde in die tijd een nieuw werk voor koor en groot symfonieorkest. Deze nieuwe kerstmuziek, Missa in honorem Nativitas Conscientiae Christi, wordt omlijst door traditionele kerstmuziek en samenzang, ten gehore gebracht op 21 december.

De koren van Deo Sacrum zingen deze avond, en het symfonieorkest RBO Sinfonia begeleidt de mis en de samenzang en speelt orkestrale kerstmuziek. De afwisselende muziek op deze avond zal voor iedereen in de aanloop naar kerst de donkere dagen laten oplichten en een sfeervolle belevenis zijn. Bestel je toegangskaarten online: www.deosacrum.nl of www.rbosinfonia.nl

Woensdag 21 december, aanvang 20.00 uur, H. Bartholomeuskerk, Voorstraat, Poeldijk

Volwassenen € 15 Kinderen & Jongeren € 7,50 inclusief consumpties (glühwein, chocolademelk en kerstkransjes in de pauze).