Geschiedenis herhaalt zich voor Sanidrõme Vis na 45 jaar

Partnerbijdrage
Johan, Sandra en Jan voor hun bedrijfspand aan de Lierweg.
Johan, Sandra en Jan voor hun bedrijfspand aan de Lierweg. (Foto: PR)

Geschiedenis herhaalt zich voor Sanidrõme Vis na 45 jaar

Het is bijna te toevallig om waar te zijn. In de periode dat Jan Vis start met zijn eigen installatiebedrijf, staat er een grote transitie op stapel. Glastuinders schakelen massaal over van oliestook naar gas. Met het 45-jarig jubileum van Sanidrõme Vis staat het bedrijf weer voor zo’n grote omschakeling. 

Nu zijn het de gasleidingen die verdwijnen in woningen. “Het is al maanden heel erg druk omdat iedereen een warmtepomp wil hebben”, zegt Sandra Vis, met broer Johan de tweede generatie.

Als Sanidrõme Vis is het bedrijf actief met een veelheid aan activiteiten. installatiewerk is nog altijd de hoofdmoot. Jaren geleden installeerden de monteurs al de eerste warmtepomp. Maar pas sinds de forse stijging van de gasprijzen is die nieuwe techniek niet aan te slepen. “Je bent geen geld meer kwijt aan gas, maar wel meer aan elektra. Daarom gaat de installatie van een warmtepomp meestal gelijk op met die van zonnepanelen op het dak. Maar het is per situatie weer verschillend”, zegt Sandra.

Nieuwe trends

Ook de cv-ketel staat nog altijd ‘gewoon’ op het installatiemenu. Daarnaast is sanitair een belangrijke pijler van het bedrijf. In de showroom aan de Lierweg is te zien dat trends komen en gaan. “Nee, het hoeft al lang niet meer wit te zijn. Er mag meer kleur in de badkamers. Zwart is de laatste tijd heel erg in. Kranen zijn niet langer meer van chroom, je hebt ze tegenwoordig van geborsteld nikkel, koper, brons en nog veel meer.”

De particuliere markt is nog altijd de grootste werkgever van het bedrijf. Daarnaast werkt Sanidrõme Vis in opdracht van aannemers, voor de installaties in nieuwbouwwoningen. Ook loodgieterswerk en service en onderhoud zorgen voor een flink gevulde werkweek. Goede service, want daar staat Sanidrõme Vis bekend om.

Plek voor loodgieter en servicemonteur

Al een kleine dertig jaar is het bedrijf aan de rand van De Lier te vinden. Niet eens ver verwijderd van de plek waar oprichter Jan ooit startte: vanuit huis aan de Karel Doormanlaan, met een opslag voor materialen in een ketelhuis bij een tuinder aan de Burgemeester Crezeelaan. Nu, 45 jaar later, telt het familiebedrijf twintig medewerkers. Sandra: “En het mogen er gerust nog een paar meer zijn. Voor een goeie loodgieter en servicemonteurs hebben we altijd plek!”