Cultureel weekend ‘Westlands Roem’ in de Kastanjehof

Partnerbijdrage
De Heulse artieste Emma treedt 's avonds op.
De Heulse artieste Emma treedt 's avonds op. (Foto: PR)

Het Westland is groot geworden door de druiventeelt onder glas. Door zijn mooie trosvorm en ongeëvenaarde smaak, gekweekt met veel liefde, passie en geduld, kreeg de druif terecht de bijnaam ‘Westlands Roem’.

Onder dat motto brengt De Kastanjehof een mix van producten van Westlandse cultuur, alle met veel liefde, passie en geduld tot stand gebracht. In het weekend van 9-11 juni kunt u genieten van een gevarieerd programma van theater, (cultuur) geschiedenis, klassieke muziek, popmuziek, literatuur en beeldende kunst. En dat allemaal gratis toegankelijk!

Op vrijdagavond vanaf 20.30 uur zal de (van oorsprong) Heulse auteur Paul Waterman vertellen over de geschiedenis van Kwintsheul, het Westland, en over zijn laatste boek ‘De Erfenis’. Hij wordt daarbij geïnterviewd door Frénk van der Linden, journalist en radiopresentator, in het Westland bekend van zijn interviewreeks ‘Westlanders’ voor de WOS. Frénk zal ook de toehoorders bij het verhaal van Paul betrekken.

Zaterdagmiddag gaan we om 14.00 uur verder met (cultuur)geschiedenis met Peter Barendse (over de Westlander als vaartuig) en Chris Batist (over Heulse historie). Daarna volgt om 16.30 uur in de Andreaskerk een optreden van het 70-koppige Popkoor Prestige Westland, begeleid door een live band.

’s Avonds begroeten we om 20.30 uur de jonge Heulse artieste Emma (piano en zang) en genieten van twee luchtige eenakters van Theatergroep De Plankeniers.

We beginnen de zondag al om 11 uur met goochelaar Jerry, speciaal voor de kinderen. Om 13.00 wacht ons het a capella koor FlowerSound. Klassiek gitaarduo Max en Annie Többen, met sopraan Claudia Seevinck sluiten om 15.30 uur het cultureel weekend af.

Tijdens het cultureel weekend en de week erna hangen in de Kastanjehof diverse kunstwerken van Heulse kunstenaars, o.a. Elise Eekhout en Dennis Arts.