SchermNed moderniseert ‘De Diamant’ in Haagse Poort

Partnerbijdrage
De Diamant wordt gebruikt als restaurant en presentatie- & recreatieruimte.
De Diamant wordt gebruikt als restaurant en presentatie- & recreatieruimte. (Foto: Schermned)

De Haagse Poort is één van de meest in het oog springende kantoorgebouwen van Nederland. Vanaf het Prins Clausplein richting Den Haag valt het oog al snel op het ronde glazen atrium links in het pand, ook wel ‘De Diamant’ genoemd. Dit atrium vraagt om een bijzondere zonsverduistering. Een klus die SchermNed perfect past. 

SchermNed installeerde de atriumzonwering direct na de oplevering van het pand in 1994. Oprichter Cock van der Voort ontvouwt de originele projecttekening en wijst naar de datum in de rechterhoek van de inmiddels vergeelde tekening. “Toen was ik pas negen jaar,” lacht zoon Jack, de tweede generatie die inmiddels aan het roer staat bij het Naaldwijkse familiebedrijf. “Bijzonder dat vader en zoon, bijna dertig jaar verder, samen met andere collega’s staan te sleutelen tijdens de renovatie van de installatie.”

Bijzondere utiliteits­-projecten

De Diamant wordt gebruikt als restaurant én presentatie- & recreatieruimte. Een fijne plek met veel licht, maar té veel zon vraagt uiteraard om verduistering. “Hiermee kunnen wij projectarchitecten verrassen met onze innovaties vanuit de tuinbouw,” licht Cock toe.

Met de renovatie is het kantoorpand voorlopig weer verzekerd van een flexibele atriumzonwering die zorgt voor een prettig klimaat, een akoestische demping heeft én er zeer representatief uitziet.

Over SchermNed

SchermNed is dé specialist in scherminstallaties en insectengaas voor tuinbouw, utiliteitsbouw en tuincentra. De innovatieve tuinbouwsector draagt qua innovatie al decennia lang bij aan oplossingen voor speciale schermingsprojecten in de utiliteit. Zie ook de website www.schermned.nl.