Financiering voor jouw creatieve plan

Partnerbijdrage
Expositie 'Opvang Oekraïense vluchtelingen in Westland’ van John Navarro.
Expositie 'Opvang Oekraïense vluchtelingen in Westland’ van John Navarro. (Foto: Westland Cultuurweb)

De regeling Kleine Culturele Initiatieven (KCI) van gemeente Westland ondersteunt kleinschalige culturele of kunstzinnige activiteiten in wijk, buurt of kern op financieel gebied. Eerstvolgende deadline aanvragen is zondag 1 oktober.

Je wilt exposeren met een fototentoonstelling in het gemeentehuis, een verhalenmiddag vol inspiratie organiseren of een cultureel initiatief opzetten om elkaar in de buurt beter te leren kennen? Hierbij nodig je de plaatselijke muziekvereniging uit voor het geven van een concert of maak je onder begeleiding van een Westlandse kunstenaar samen een kunstwerk. 

Plezier

Kunst en cultuur bieden plezier, een fijne en leerzame ervaring én kunnen mensen vanuit diverse hoeken, milieus en leeftijden samenbrengen. Voorwaarde van de culturele of kunstzinnige activiteit is dan ook het verbindende karakter. Hoe geweldig is het als er door een initiatief nieuwe ontmoetingen plaatsvinden en sterke en brede sociale relaties ontstaan? 

Onafhankelijke commissie

KCI is een subsidieregeling van gemeente Westland die door Westland Cultuurweb wordt uitgevoerd. Een onafhankelijke commissie beoordeelt de aanvragen. Cultuurmakelaars van Cultuurweb kunnen meedenken in het proces ‘van idee naar aanvraag’ voordat het plan wordt ingediend. De regeling is bedoeld voor verenigingen, scholen, maatschappelijke en commerciële organisaties en bewoners die op buurt- of wijkniveau iets willen organiseren. 

Uiterste indiendata

De uiterste indiendata in 2023 zijn 1 oktober en 1 december. Vanaf 2024 gelden de volgende data: dit 1 februari, 1 april, 1 juni, 1 augustus, 1 oktober en 1 december. Het maximale bedrag dat kan worden aangevraagd is 1800 euro. Meer informatie over de regeling KCI is te vinden op de website van Westland Cultuurweb: www.westlandcultuurweb.nl.