Roel en Sandra Bakker Juweliers viert 30-jarig bestaan: ‘We hebben diverse generaties in onze klantenkring’

Partnerbijdrage
Sandra, Roel en Jeffrey Bakker zijn trots op hun juwelierszaak.
Sandra, Roel en Jeffrey Bakker zijn trots op hun juwelierszaak. (Foto: Mabel Böhms Media)

Zaterdag 23 maart is het feest in de Dijkstraat in Honselersdijk. Roel en Sandra Bakker vieren dan het 30-jarig bestaan van hun juwelierszaak en iedereen mag meegenieten. Er wordt koffie geschonken, heerlijke cupcakes getrakteerd en natuurlijk zijn er mooie acties voor de klanten. “Want zonder hen waren wij nooit zo groot geworden,” aldus het sympathieke echtpaar.

Branded content

Toen ze elkaar in 1980 tijdens dansles in Den Haag leerden kennen, hadden Roel en Sandra Bakker niet kunnen bedenken dat ze samen ooit een prachtige juwelierszaak in het hart van Honselersdijk zouden bestieren. Al volgde Roel toen al de opleiding voor horloge- en klokkenmaker en ging hij daarna in dienst bij een juwelier.

Roel en Sandra verhuisden naar Honselersdijk. Ze woonden in de Dijkstraat, toen zij hoorden dat de slijter aan de overkant zou gaan stoppen. “Dat was een te mooie kans om te laten lopen,” vertelt Sandra. Ze besloten het pand te kopen en een eigen zak te starten. Er was geen gigantisch startkapitaal, maar gelukkig had Roel toen al gouden handjes, en timmerde hij letterlijk een prachtig winkelinterieur bij elkaar. 

Trouwe klantenkring

Blijkbaar sprong het echtpaar in een gat in de Honselse markt, vertelt Roel. “Onze eerste klant stond al de avond voor de opening in de zaak. En het mooie is, dat die allereerste klant nog steeds bij ons komt, net als zijn kinderen!” “Daar is hij niet de enige in,” vult Sandra aan. “Ik krijg vaak moeders over de vloer van wie ik ooit de eerste gaatjes in de oren heb geschoten, met de vraag of ik ook weer hun dochters wil voorzien van gaatjes. Het is zo leuk om op die manier mee te groeien met onze klanten!” 

Roel vertelt dat ook mensen die inmiddels uit het Westland verhuisd zijn naar het oosten of het zuiden van Nederland weten nog steeds de weg naar zijn winkel weten te vinden.


De winkel verkoopt veel gevestigde merken zoals Eclat, Seiko, Prisma, Jacob Jensen en Tommy Hilfiger. - Mabel Böhms Media

Er komen wel vaker klanten uit een onverwachte hoek, vertelt Sandra. “Het gebeurt regelmatig dat iemand op onze webshop een interessant sieraad of mooi horloge ziet, en dan in de auto stapt om naar ons te rijden. Een klant wil, zeker bij de wat duurdere aankopen, even voelen en kijken hoe het staat. We zijn dus niet bang voor online concurrentie, het kan elkaar juist versterken!”

Horloges en klokken

Achter de schitterende winkel schuilt een indrukwekkende werkplaats. Hier worden sieraden gemaakt, en klokken en horloges schoongemaakt en gerepareerd. Roel is trots op zijn ambacht. “Wij zijn een erkend leerbedrijf, omdat ik het belangrijk vind om mijn kennis door te geven aan de volgende generatie. Dat heeft ook zijn voordelen: sommige stagiaires vinden het zó leuk hier, dat ze inmiddels vaste medewerker zijn geworden.”

De juweliers spelen graag in op persoonlijke wensen. “Wij noemen onszelf niet voor niets een ‘complete juwelier’. Dankzij onze eigen goudsmederij kunnen wij ook unieke sieraden ontwerpen en realiseren, die je bij geen enkele andere juwelier kunt vinden. Dat kunnen gewone sieraden zijn, maar wij merken dat er ook veel behoefte is aan assieraden. Tijdens een persoonlijk gesprek met de klant krijgen we een goed beeld van wat de wensen zijn, daarna zorgen wij met veel aandacht voor een mooi resultaat.”

Trendy sieraden

De winkel verkoopt veel gevestigde merken zoals Eclat, Seiko, Prisma, Jacob Jensen en Tommy Hilfiger. “Daarnaast hebben wij ook trendy merken,” vertelt Roel. “Wij zijn bijvoorbeeld de enige Westlandse dealer van Pandora, en ook moderne merken als Zinzi, Rebel & Rose en Ice Watch worden veel door ons verkocht!”


Dankzij de eigen goudsmederij kan Roel en Sandra Bakker Juweliers ook unieke sieraden ontwerpen en realiseren. - Mabel Böhms Media

Het assortiment is in de loop der jaren behoorlijk veranderd, bevestigt Sandra. “Vroeger verkochten we meer gouden sieraden en cadeaus voor een doop of eerste communie, zoals kinderbestekjes. Het is ook minder gebruikelijk om een barometer in huis te hebben dan vroeger. Maar we hebben die artikelen nog wél in ons assortiment. Dus als een klant er behoefte aan heeft, kunnen wij zeker aan de vraag voldoen!” 

Gewoon normaal blijven

Wat het geheim is van hun succes, vindt Roel niet zo moeilijk te duiden. “Gewoon normaal blijven en meedenken met je klant! Weet je, onze ouders waren ook hardwerkende mensen en zo zijn wij ook opgevoed. We hebben een fijn team met tien medewerkers die van hetzelfde hout gesneden zijn. Wij hebben zelfs twee oud-collega’s, inmiddels 74 en 78 jaar oud, die als het druk is nog graag een handje meehelpen in de zaak.”

Al kruipen Sandra en Roel inmiddels voorzichtig richting pensioengerechtigde leeftijd, aan stoppen denken ze nog niet. “Misschien dat we het ooit wat rustiger aan gaan doen, maar zover is het nog niet. En áls we gaan pensioneren, dan blijft de winkel gewoon voortbestaan. Onze zoon Jeffrey is sinds 2 jaar mede-eigenaar. Dennis, onze andere zoon, werkt inmiddels als goudsmid in de zaak. Onze dochter Serena heeft onze webshop in beheer. We zijn én blijven dus nog wel even een echt familiebedrijf!”