FvD Westland protesteert tegen bijeenkomst in Bibliotheek Westland

Politiek
Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: Pexels)

Forum voor Democratie Westland (FvD) heeft schriftelijke vragen gesteld aan het College van Burgemeester en Wethouders naar aanleiding van een lezing in Bibliotheek Westland op 7 februari over ‘omgaan met transgender kinderen’. De fractie uit Westland uit haar bezorgdheid over wat zij noemt ‘woke indoctrinatie’ in de gemeente Westland.

Transvisie behartigt de belangen van transgender personen en hun directe omgeving. Woensdag 7 februari komt een ervaringsdeskundige ouder van Transvisie praten in de bibliotheek over het omgaan met transgender kinderen. Hierbij gaat het over aandachtspunten, hoe het volgens Transvisie kan “dat er een andere genderidentiteit is dan de buitenkant doet vermoeden”, en waar deze kinderen mogelijk tegenaan lopen: thuis, op school of bij het sporten. Daarnaast is er alle ruimte voor vragen.  

FvD stelt kritische vragen over de bijeenkomst.

‘Absurditeit’

De eerste vraag die de fractie stelt, is of het College erkent dat er opnieuw een lezing is georganiseerd in de publieke ruimte over geslachtsverandering. Daarnaast willen zij weten of het College bekend is met de organisatie Transvisie, waarbij zij hun standpunt duidelijk maken dat deze organisatie “absurditeit probeert te normaliseren”.

FvD Westland gaat verder in op de aard van de behandelingen die Transvisie promoot, zoals hormoonbehandelingen, puberteitsremmers, en geslachtsverandering. Ze vragen het College of ze erkennen dat hormoonbehandelingen kunstmatige ingrepen zijn en of ze op de hoogte zijn van de effecten van puberteitsremmers.

‘Promoten’

De fractie benadrukt de mogelijke impact van deze behandelingen op kinderen, met name degenen die op jonge leeftijd kunnen beginnen met puberteitsremmers en geslachtsverandering op 15-jarige leeftijd. Ze vragen het College expliciet of ze het eens zijn met FvD Westland dat het absurd is om hormoonbehandelingen in de publieke ruimte te promoten onder Westlanders.

Tot slot wijst de fractie op de bredere kwestie van woke indoctrinatie, waarbij ze vragen of het College erkent dat de woke ideologie gericht is op kinderen. Ze sluiten af met de stelling dat kinderen te allen tijde moeten worden beschermd tegen woke indoctrinatie.