Als donderslag bij heldere hemel verandert het spel van karakter wanneer de eerste set wordt ingewisseld voor de tweede.
Als donderslag bij heldere hemel verandert het spel van karakter wanneer de eerste set wordt ingewisseld voor de tweede. (Foto: PR)

PQV H1 verwikkeld in hevige volleybalwedstrijd met Delftse Punch

Sport

Afgelopen vrijdag heeft het eerste herenteam van volleybalvereniging PQV zich thuis staande gehouden tegenover heren 3 van de Delftse studentenvereniging Punch. Een wedstrijd met ups en downs, spanning en actie tussen teams die aan elkaar gewaagd zijn. Met versterking van twee mannen uit heren 2 (een aantal vaste teamleden wordt geplaagd met verkoudheid) gingen de Westlanders de strijd aan.

Delftse branie viert hoogtij in de eerste set, waarbij vooral de servicepass aan de Westlandse kant het eigen spel bemoeilijkt en de Delftenaren de ruimte biedt om punten te scoren. Het gat tussen de teams loopt dan ook snel op en blijkt onoverbrugbaar. Bij een setstand van 15-25 is het duidelijk dat er een tandje bijgezet moet worden.

Als donderslag bij heldere hemel verandert het spel van karakter wanneer de eerste set wordt ingewisseld voor de tweede. Waar Punch nog een sterke overhand had in de eerste set, staan ze ineens voor het blok. De Westlanders hebben zich herpakt, het team draait goed, ook met toedoen van de invallers Nick en Lennart die laten zien dat ze van grote waarde zijn. Harde aanvallen drukken de Delftenaren in de verdediging, terwijl PQV ook zijn mannetje staat in de defensie. Daarbij komt het geluk dat je soms nodig hebt en puur spektakel kan opleveren. De optelsom van dit alles is een overtuigende setwinst met een stand van 25-17.

Hoezeer deze teams aan elkaar gewaagd zijn, wordt duidelijk in de derde, vaak zo cruciale set. Nu gaan de teams gelijk op en bij een stand van 24 gelijk gaat het om de big points. Helaas, ondanks strijdlust, trekken de Westlanders aan het korte eind. Bij 24-26 is het Punch die aan de vierde set begint met een voorsprong. Echter, dat weten ze niet de verzilveren in de wedstrijdwinst: bij 25-16 gaat de set naar PQV en begint de beslissende vijfde set weer vanaf nul. Dat wordt al snel, helaas voor de Westlanders, een voorsprong voor Punch: bij een stand van 6-11 is het peentjes zweten. Doorzettingsvermogen, belangrijk in het spel, loont gelukkig. Langzaam wordt het gat krapper en als het er écht op aankomt, staat PQV sterk. Bij 17-15 klinkt het eindsignaal en is de overwinning verzekerd. Een spannende wedstrijd, met prachtige acties, leidt tot een mooie overwinning. Dat smaakt, zoals altijd, naar meer!

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Westland

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Groter beroep op maatschappelijk vangnet door dure tijden Algemeen 25 nov, 19:45
Afbeelding
Vragen over ‘communicatieverbod’ voor Seniorenraad met wethouder Algemeen 25 nov, 19:13
Afbeelding
Wereldkaart niet meer op gemeentelijke website Algemeen 25 nov, 14:09
Afbeelding
Tarieven waterschapsbelasting Delfland in 2023 omhoog Algemeen 25 nov, 11:46
Afbeelding
Lierse Kerkveiling levert € 15.000 op voor Beukenrode Algemeen 25 nov, 09:57
Afbeelding
Locaties camera’s Oud & Nieuw zo lang mogelijk geheim Nieuws 25 nov, 08:57
Afbeelding
Argos Packaging wint MKB Westport Notarissen Ondernemersprijs 2022 Algemeen 24 nov, 20:15
Afbeelding
Schrijftalenten gezocht Algemeen 24 nov, 20:01
Afbeelding
Nieuwbouw aan Lierse Sportlaan bereikt hoogste punt Algemeen 24 nov, 19:08
Afbeelding
Monsterse Leonie Verkade geeft eigen boek uit Algemeen 24 nov, 16:04
Afbeelding
Cursus druiven snoeien in museum Algemeen 24 nov, 14:39
Afbeelding
Rechtbank: ‘Delta moet glasvezel in buitengebied aanleggen’ Algemeen 24 nov, 13:08
Afbeelding
219 gierzwaluwnesten geteld in Westland Algemeen 24 nov, 12:00
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief