Kirsten van Steenbergen van VELO in de aanval.
Kirsten van Steenbergen van VELO in de aanval. (Foto: Paul Vis)

Zaterdag troffen de handbalsters van VELO en Quintus elkaar in Kwintsheul. De Wateringers waren te sterk voor de Heulse dames.

Handballiefhebbers hebben lang uitgekeken naar deze datum. De confrontatie tussen eredivisie debutant VELO die ruim 50 jaar geleden in de toenmalige hoofdklasse - nu eredivisie - speelde en Quintus die er vanaf die tijd al onafgebroken in opereert en meestal in de top kon meedraaien.

Een goed gevulde hal met luidruchtige supporters bracht al direct sfeer toen VELO furieus van start ging. Mede door keeper Femke Erkens het wankelende Quintus stond Wateringen na 17 minuten op een 3-10 voorsprong. Quintuscoach Fred Michielsen had bij de stand 2-6 al een time-out genomen om zijn discipelen toe te spreken. Dat mocht niet baten; VELO ging de rust in met een ongekende weelde van een 6-17.

De tweede helft moest een omkeer brengen en zeer gemotiveerd kwamen de Quintusdames uit de kleedkamer. Gestaag ging Quintus scoren, liep ook in, maar VELO kon een marge van 7 doelpunten continueren door op beslissende momenten alsnog te scoren en met 22-29 bleven de punten in Wateringen.

Topscoorders bij de thuisploeg waren Lysanne Huele (6x) Jil van de Zeijden (5x) en Alieke van Mourik (6x). Voor VELO waren dat Carmen Riepe (9x), Mout Schuit (7x) en Kiirsten Steenbergen (7x).