FC Westland draait achterstand in 4:13 om naar winst

Sport
Rafik el Osrouti schoot de strafschop binnen.
Rafik el Osrouti schoot de strafschop binnen. (Foto: Ruud Vermeer)

De zaalvoetballers van FC Westland speelden vrijdagavond 3 februari de gestaakte wedstrijd tegen het Vennewater uit. In 4 minuten en 13 seconden zuivere speeltijd werd een 3-4 achterstand omgebogen naar een 5-4 zege. FC Westland klom zo over de ploeg uit Heiloo heen in de onderste regionen van de 1e divisie.

Voor aanvang mocht FC Westland Naim el Yousfi terug begroetten als coach. Hij gaat de combinatie aan met trainer/coach James Dhanai, die nu in het veld, de over het algemeen jonge ploeg van FC Westland, goed neer gaat zetten. FCW mocht de wedstrijd beginnen tegen Vennewater met een strafschop. Destijds werd de wedstrijd gestaakt, toen er na een zware overtreding van de Noord-Hollandse keeper op een Westlandse aanvaller, diverse verhitte supporters van de tribune het veld in kwamen om verhaal te halen bij de White Stones keeper.

Nu was de situatie een stuk rustiger. FC Westland had geen ruchtbaarheid gegeven aan de wedstrijd en het hield de deuren naar de tribune in Sporthal Hoge Veld gesloten. Vanwege de overtreding van de keeper mocht FC Westland dus beginnen met een strafschop die vakkundig werd binnen geschoten door een wakkere Rafik el Osrouti. De resterende 4:13 zuivere speeltijd brachten kansen over en weer. Maar het was een goed uitgespeelde aanval waarin James Dhanai een goede schotkans kreeg. Zijn schot op goal werd bij de 2e paal ongelukkig verwerkt door een Heiloose verdediger en zo kwam de belangrijke 5-4 op het scorebord. Met nog twee minuten zuivere speeltijd was het nog een aantal keer ‘billenknijpen’ voor FC Westland, maar keeper Barry Botman was foutloos en de broodnodige zege werd uitbundig gevierd.

Nu volgen vier belangrijke wedstrijden voor FC Westland waarin drie van de naaste concurrenten volgen. De strijd tegen degradatie wordt dan ook de volgende wedstrijden voor een groot deel beslist. Op 17 februari moet FCW naar Spijkenisse voor de tweestrijd met hekkensluiter OACN Boys.