Gebroeders Sinke starten NK met mooie prestaties

Sport
Afbeelding
(Foto: )

Het was een zinderende start van het NK Junior Moto Racing NSF 100cup voor de broers Sinke, met Miquel en Sylvain die indruk maakten op het circuit. De jonge rijders uit Monster leverden een reeks sterke prestaties in de eerste races van het seizoen, met Miquel die een opmerkelijke vierde en Sylvain die de elfde positie behaalde in de competitieve velden.

Het evenement begon vroeg op zaterdagochtend, met de loting voor de motoren en het bevestigen van de kuipen voordat de strijd losbarstte op het circuit. Het programma omvatte twee kwalificatiesessies gevolgd door twee races, en de gebroeders Sinke gaven alles wat ze hadden.

De 11-jarige Miquel, in zijn tweede jaar in de NSF 100cup, had zijn zinnen gezet op een podiumplaats na zijn tiende plaats in het klassement van vorig jaar. Hij liet zien dat hij serieus te nemen was, met een sterke vijfde positie in zowel de eerste als de tweede kwalificatiesessie, en hij was tevreden met zijn verbeterde persoonlijke record.

In de eerste race worstelde Miquel met de start, maar vocht hij zich knap terug naar een vierde positie voordat de race werd onderbroken door een rode vlag. Na de herstart wist hij opnieuw naar voren te komen en eindigde uiteindelijk als vierde in de samengevoegde race, met opnieuw een indrukwekkende prestatie.

Race twee bracht een andere uitdaging met zich mee, maar Miquel wist zich knap naar voren te vechten en eindigde uiteindelijk op een sterke vijfde positie, waarbij hij opnieuw zijn persoonlijk record verbeterde.

De jongere Sylvain, met zijn 8 jaar als de jongste deelnemer van het veld, liet zien dat leeftijd geen belemmering is voor talent. Ondanks zijn zenuwen wist hij een opvallende prestatie neer te zetten, waarbij hij in de eerste race eindigde op een mooie elfde positie na een sterke inhaalrace.

In de tweede race toonde Sylvain opnieuw zijn vastberadenheid en snelheid, waarbij hij zijn persoonlijk record verbeterde en eindigde op een indrukwekkende elfde plaats, en daarmee als derde rookie.

Met hun opvallende optreden kijken de broers Sinke nu uit naar de volgende uitdaging op 25 mei op het circuit van Veldhoven, terwijl ze vastbesloten zijn om hun succes voort te zetten in de competitie.

Miquel Sinke.