Handbal: Quintus toont veerkracht met overwinning op V&L

Tess van der Knaap.
Tess van der Knaap. (Foto: Paul Vis)

De handbalsters van Quintus hebben zondag tegen V&L hun revanche genomen na de nederlaag van 30-21 in de uitwedstrijd in Geleen de week ervoor.

Door Jan de Vreede

Het zijn teams die regelmatig van positie wisselen in hun onderlinge ontmoetingen: ook in de reguliere competitie was de winst wisselend aan beide zijden. Zonder de geblesseerde Jara Datthijn en interim-coach Dirk Loose op de bank begon de wedstrijd rommelig aan de zijde van Quintus, met verkeerde keuzes in het afspelen en gemiste kansen in de afronding. Ook V&L ondervond hetzelfde lot, en met een gelijke stand van 6-6 werd de rust bereikt met een score van 14-13, mede dankzij Esmee Verbeek die vier keer scoorde. In deze periode was Danee Steijns van V&L een bedreiging voor de Heulse ploeg. Wat voor de pauze niet lukte, kwam in de tweede helft tot uiting.

Lois van Ruijven. - Paul Vis

De verdediging, onder leiding van keepster Lois van Ruijven, herstelde zich

De verdediging, onder leiding van keepster Lois van Ruijven, herstelde zich en zorgde voor snelle tegenaanvallen, waardoor Quintus loskwam van de ploeg uit Geleen. Met een score van 17-16 in de 45e minuut en doorzettingsvermogen van het team, gecombineerd met intelligent spel van Mirthe de Jong, werd uiteindelijk een eindstand van 34-23 bereikt, mede door het onvermogen van V&L om in het laatste deel van de wedstrijd te scoren. Quintus staat nu op de derde plaats in de ranglijst. Op zaterdagavond 4 mei om 20.30 uur (het tijdstip is gewijzigd vanwege dodenherdenking) staat de Westlandse derby Velo - Quintus in Wateringen gepland.

Topscoorders

Topscoorders aan de zijde van Quintus zijn Mirthe de Jong met 7 doelpunten, Esmee Verbeek met 5 doelpunten, Jill van den Berg en Phoebe Muller met 4 doelpunten, en Tess van de Knaap met 3 doelpunten. Bij de tegenpartij scoorde Danee Steijns 8 keer. Quintuskeepster Lois van Ruijven heeft een uitnodiging ontvangen om deze zomer internationale studentenwedstrijden te spelen in het Spaanse Malaga.

Alyssa Schaap. - Paul Vis

Quintus tegen BFC

Eerder op de middag speelde het talententeam van Quintus tegen BFC uit het Limburgse Beek. In een snel eerste deel met lange tijd een gelijke stand werd een nadelige ruststand van 15-17 bereikt. Het liep gewoon niet lekker, zowel in de combinatie als in de afronding werd te veel gemist. In de tweede helft kwam Quintus even op gang tot 23-20, maar verviel in de fout door drie keer op rij te missen en zo de wedstrijd uit handen te geven. Het jonge, talentvolle BFC vocht terug tot 28-28 in de 57e minuut en de wedstrijd kon nog alle kanten op. Een daaropvolgende tijdstraf van 2 minuten voor Quintus werd professioneel benut door BFC, dat in de laatste minuut het winnende doelpunt scoorde, wat resulteerde in een eindstand van 28-29. Beide ploegen blijven in de middenmoot van de landelijke eerste divisie en kunnen zich voorbereiden op het nieuwe seizoen.