Maasdijk blijft met eigen nipte zege kansrijk en moet hopen op misstap

Euforie bij Maasdijk na de late nipte zege op DHL. Rechts Goudhaantje Senna Kortekaas. (Foto: PR)

Na een bloedeloze 0-0 in de 1e helft kwam Maasdijk na rust veel beter uit de startblokken aan de Delftse Brasserskade tegen DHL. De ene na de andere aanval volgde en er werden meerdere ballen van de doellijn gehaald of belandden op het houtwerk.

En zoals zo vaak gebeurt knalde de tegenstander uit de enige counter de 1-0 in de kruising. Met nog tien minuten te gaan gaf Maasdijk niet op en schakelde over naar een hogere versnelling.

Het resulteerde in de 1-1 van aanvoerder Nick van Vliet, na een prachtige assist van Jurjen Dekker.
Een mentaal en conditioneel ijzersterk Maasdijk trok in de laatste minuut de winst naar zich toe met een treffer van de jongste man van het veld: Senna Kortekaas. Dolle vreugde op het veld en Maasdijk verslaat achtereenvolgens de nr 3, 4 en 5.

Vorige week werd ook al in de laatste minuut winst afgedwongen tegen Vredenburch.

Maasdijk hoopte tevergeefs op medewerking van de Rijswijkers omdat koploper FC Zoetermeer de tegenstander was. De lijstaanvoeder maakte met 2-3 echter geen fout en behield zo de marge van vier punten op Maasdijk, dat moet hopen op een misstap van FC Zoetermeer om van de laatste competitiewedstrijd Maasdijk-FC Zoetermeer een kraker te maken.