Dubbeltoernooi bij SVN gezellig als altijd

Sport
Richard en Renate werden nummer 1.
Richard en Renate werden nummer 1. (Foto: SVN

Vrijdag 19 april werden de laatste competitiewedstrijden gespeeld bij tafeltennisvereniging SVN. “Dat betekent dat iedereen nog lekker in het ritme zat om mee te doen aan het altijd gezellige dubbeltoernooi”, licht Renate, een van de spelers toe.

Niet iedereen kon er helaas bij zijn, maar het lukte wel om zeven duo’s samen te stellen. 

Om de avond goed te vullen werd er een zevenkamp gespeeld. John had zijn best gedaan om gelijkvormende setjes te maken en in eerste instantie leek het duo Norbert en Wim toch wel de favoriet. Pim en Jan hadden het deze avond weer erg moeilijk om bij te blijven. Zij konden helaas deze avond niet één game winnen. Er werd deze avond weer volop gelachen ondanks dat er wel wat hele serieuze teams alles in de strijd gooide. 

Breekpunt

Robert en Tjeerd hadden het moeilijk omdat Tjeerd alle mooie ballen van de tegenpartij de lucht in prijsde. Norbert en Wim waren sterk en lieten ook de tegenpartij een lekker balletje slaan. John en Hans waren er heel erg op gebrand om geen punt weg te geven. Pieter en Aad gingen ook goed samen, maar als Pieter twee ballen niet had, riep hij: “Alsjeblieft!” Daarmee verried hij zijn breekpunt aan zijn tegenstander.

Verder waren Jeroen Vreugd en Fop een geoliede machine, ondanks de schouderblessure van Fop. Speelster Renate was gekoppeld aan Fops zoon Richard. Hij had zelfs een mascotte meegenomen en dit bleek zijn vruchten af te werpen. Over heel de avond zijn er maar drie keer vijf games gespeeld. 

De nummers 2, Jeroen en Fop.

Tussen de nummers 1, 2 en 3 moest er heftig gerekend worden en ook voor plek 4, 5 en 6 werd het erg spannend. “Goed dat deze uitslagen zo nauw bij elkaar lagen, dan kon John tenminste zijn IQ gebruiken - met hulp van Jeroen - om tot de conclusie te komen dat toch echt Richard en ik de eerste plaats hadden behaald”, aldus Renate.

Zakgeld

Op de tweede plek kwamen Jeroen en Fop. Een emotioneel moment voro Fop, die niet meer had verwacht met zijn schouder te kunnen tafeltennissen en nu ‘zomaar’ een beker mee naar huis mocht nemen. Fop en Richard, vader en zoon, komen van de vereniging Kioti uit de Lier. Tussen hen was er ook een strijd, die ertoe leidde dat er zelfs werd gedreigd dat het zakgeld zou worden ingehouden. “Zij vonden het dubbelspel geweldig en hadden het ook net als de rest reuze naar hun zin”, aldus Renate.