Excelsior geeft Koningsconcert

Uitgaan
Solist Jos Jansen zal spelen op de bastrombone.
Solist Jos Jansen zal spelen op de bastrombone. (Foto: PR)

Op Koningsdag, donderdag 27 april, geeft chr. harm. ver. Excelsior een Koningsconcert voor jong en oud in de Vredekerk aan de Pr. Wilhelminastraat 1 in De Lier. Na een dag vol oranjeactiviteiten in het dorp volgt een heerlijk muzikaal uur als afsluiting. Er wordt een gevarieerd programma gespeeld, maar het hoogtepunt van de avond is een gezamenlijk optreden van Excelsior met solist Jos Jansen op de bastrombone. Zij zullen onder meer ten gehore brengen Bridge over Troubled Water en Tulpen uit Amsterdam.

Jos Jansen is internationaal bekend als bastrombonist. Hij begon met zijn conservatoriumstudie toen hij 21 was. In 1989 studeerde hij af als docerend musicus en in 1991 als uitvoerend musicus. Al tijdens zijn studie werd hij aangenomen als bastrombonist bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine, waar hij medio 2014 afzwaaide.

Als solist treed hij op in diverse landen in Europa, Zuid-Amerika en in de Verenigde Staten. De soloshows van Jos bevatten komische elementen, maar laten vooral een virtuoze trombonist zien, die zowel het klassieke repertoire als lichte muziek op zeer muzikale wijze vertolkt. Hij is regelmatig te gast bij muziekverenigingen waar hij op zijn manier het publiek altijd verrast. Sinds 2017 toert Jos langs de theaters van Nederland als speciale gast in het theaterprogramma Brel & Brass. Met zangeres Micheline Van Hautem spelen zij de mooiste, maar niet per se de bekendste liedjes van de Belgische chansonnier.

Vanaf 2022 gaat het Duo ook verder in de theaters met de muziek van Ramses Shaffy in het programma van Shaffy & Brass. Ook Jos & Crazy Trombones laten van zich horen en blijft voor hem muziek maken op het podium het mooiste wat er is. Binnenkort kun je ook samen spelen met Jos in het boek dat medio september 2023 zal uitkomen.

Het Koningsconcert, onder leiding van dirigent Dominic Sierat, is zoals gebruikelijk gratis toegankelijk. Het concert vindt plaats in de Vredekerk in De Lier, begint om 19.30 uur en wordt vooraf gegaan door een optreden van het leerlingenorkest onder leiding van Roy Harms. De zaal is open om 19.00 uur.