Zonnige braderie in Wateringen drukbezocht

Uitgaan
De marktkramen zijn te vinden op het Plein ter hoogte van het oude Raadhuis, in de hele Herenstraat en hier, in het Vliethof.
De marktkramen zijn te vinden op het Plein ter hoogte van het oude Raadhuis, in de hele Herenstraat en hier, in het Vliethof. (Foto: Rodi.nl)

Voor één dag is het centrum van Wateringen zaterdag 3 juni 2023 een autovrij gebied. De kraampjes en het winkelend publiek krijgen alle ruimte. Ze hadden zich geen beter weer kunnen wensen voor deze jaarlijkse braderie.

Op Weeronline krijgt het weerbeeld vandaag een 10, en dat is niet overdreven. Onder een helderblauwe lucht en een ongehinderd stralende zon, maar bij een genadige temperatuur struinen honderden mensen over de braderie. Bij het kunstwerk De Vis verwelkomt een wafel- en churrostent het winkelend publiek met zoete geuren. Voor wie het Plein dan verder oploopt, wisselen de meest uiteenlopende kramen elkaar af.


Het is prachtig weer om over de braderie te struinen. - Rodi.nl

Zo zijn er verrassende kraampjes, bijvoorbeeld die met kaarsen in de vorm van bedrieglijk echt lijkende cupcakes, verleidelijke kraampjes - die van snoepwinkel Jamin - en ontroerende kraampjes, zoals met baby- en peuterjurkjes. Ook staan er stands met informatie over drinkwater, of de boerderij die vrijwilligers zoekt.


Op de braderie staan veel winkeliers uit Wateringen, maar ook aanbieders van elders tonen hun waren. - Rodi.nl

De Hervormde Gemeente Wateringen heeft tafels en stoelen buiten gezet voor wie even wil rusten. Kinderen kunnen eendjes vissen, in de zweefmolen of zich uitleven op de trampolines - waarbij ouders wel even in de buidel moeten tasten. Op de braderie staan veel winkeliers uit Wateringen, maar ook aanbieders van elders tonen hun waren. De marktkramen zijn te vinden op het Plein ter hoogte van het oude Raadhuis, het Vliethof en in de hele Herenstraat.


Tot 1 uur vannacht zijn er nog optredens op het podium van eetcafé Scrumpy. - Rodi.nl

Op het podium van eetcafé Scrumpy speelt een band. De rest van de dag kun je hier nog genieten van live muziek en dans. Het podiumprogramma, met Dans van Dance For You, de Phoenix, een DJ met Hollandse gezelligheid en als bekende afsluiter vanaf 21.00 uur Sneaky G, duurt tot 1 uur vannacht.