Informatiemarkt voor mantelzorgers in Hof van Heden biedt ook herkenning

Zorg
Verschillende organisaties – profit en non-profit – zijn tijdens de informatiemarkt aanwezig om hun diensten, producten, kennis en netwerk aan te bieden om mantelzorgers te helpen te kunnen (blijven) zorgen.
Verschillende organisaties – profit en non-profit – zijn tijdens de informatiemarkt aanwezig om hun diensten, producten, kennis en netwerk aan te bieden om mantelzorgers te helpen te kunnen (blijven) zorgen. (Foto: Vitis Welzijn)

Steeds meer mensen in Westland zijn mantelzorger. Zij zorgen langdurig voor
een naaste die ziek is of extra hulp nodig heeft. Maar wie zorgt er eigenlijk
voor hen? Vitis Welzijn helpt mantelzorgers hun weg naar het (gemeentelijk)
ondersteuningsaanbod te vinden.

Om mantelzorgers nog beter te bereiken en actief te informeren over de mogelijkheden wordt op zaterdag 20 april een informatiemarkt gehouden in Wijkcentrum Hof van Heden (Dijkweg 20, Naaldwijk). Er is een open inloop tussen 13.00 en 15.30 uur. Het event wordt georganiseerd door Vitis Welzijn, in samenwerking met Pieter van Foreest en Careyn.

Mantelzorg heeft mooie kanten. Maar dat neemt niet weg dat het best zwaar en ingewikkeld kan zijn

“Het is belangrijk dat mantelzorgers goed gefaciliteerd worden om de zorg voor hun
naaste op hun eigen wijze te kunnen uitvoeren”, zegt Marjon van Oosten, consulent
mantelzorg bij Vitis Welzijn. “Mantelzorg heeft mooie kanten. Maar dat neemt niet weg dat het best zwaar en ingewikkeld kan zijn. Mantelzorgers verliezen zichzelf nog wel eens uit het oog. Hun blik is zó gericht op de ander, dat zij zichzelf vergeten. Daarom is het goed om te weten dat er hulp te krijgen is.”

Tips en ervaringen

Verschillende organisaties – profit en non-profit – zijn tijdens de informatiemarkt aanwezig om hun diensten, producten, kennis en netwerk aan te bieden om mantelzorgers te helpen te kunnen (blijven) zorgen. De middag is ook bij uitstek een gelegenheid om andere mantelzorgers te ontmoeten en tips en ervaringen uit te wisselen. “Contact met andere mantelzorgers verbindt. Niemand begrijpt je zo goed als degenen die in hetzelfde schuitje zitten. Dat stukje (h)erkenning kan erg fijn zijn.”