Meer licht, meer levensenergie!
Meer licht, meer levensenergie! (Foto: Adobe Stock)

Zó creëer je meer licht in huis

Accessoires

Licht in huis is heel belangrijk. Het geeft energie én zorgt voor een ruimtelijk effect. Hoe creëer je meer licht in huis? Check deze tips!

Donkere kamers ogen niet voor niets klein en ongezellig. Donkere kleuren en meubels absorberen namelijk licht. Het licht wordt niet weerkaatst en is daardoor niet zichtbaar. 

Meer licht in huis creëren

Hoe creëer je een licht en luchtig interieur? Begin met een lichte basis. Dit zijn de muren, het plafond en de vloer. Tip: wanneer je een donkere vloer legt en de muren wit houdt, oogt de ruimte optisch groter. Wauw!


Stap twee zijn de meubels. Kies voor lichte items, zoals een eikenhouten tafel, witte fauteuil en lichte gordijnen. Heb je een donkere ruimte die je zonder al te veel moeite wilt oplichten? Een wit meubelstuk doet wonderen!

Pak je graag uit, investeer dan in meer ramen. Laat een muur openbreken en voorzie deze van grote ramen. Wat dacht je van een lichtstraat? Dit is een lang framework met meerdere ramen op een rij, gemaakt van kunststof. Een lichtstraat is onderhoudsarm en isoleert goed. Dit is een investering, maar je hebt er later veel profijt van! Die ene donkere zolderkamer kan je oplichten met een dakkapel. 

Meer licht in huis

Nog een manier om meer licht in je huis te krijgen: kies voor glazen deuren. Dit zijn net een soort ramen. Het licht dat in de ene ruimte naar binnen valt, geeft via de glazen deur meer licht in de ruimte ernaast. 

Een laatste simpele manier om meer licht in huis te creëren: plaats spiegels. Hang ze op een strategische plek, bijvoorbeeld tegenover een raam. Zo wordt het daglicht extra goed gereflecteerd, wat zorgt voor een lichtere kamer!

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Facebookpagina van Rodi Wonen!

Afbeelding
Interieurtip van Suus: veranderdrang Accessoires 2 aug, 12:00
Afbeelding
Een nieuwe look voor de achtertuin Tuin 26 jul, 12:00
Afbeelding
Woontrend: hybride living Huis 25 jul, 13:37
Afbeelding
Deel de make-over van je huis! Huis 23 jul, 10:00
Afbeelding
De meest rustgevende kleuren voor de slaapkamer Huis 22 jul, 10:09
Afbeelding
Tips om te besparen op gas Duurzaam 21 jul, 11:00
Afbeelding
Inspiratie: de mooiste thuiswerkplek Huis 19 jul, 10:00
Afbeelding
Woontrend: optimisme & ontspanning Huis 18 jul, 10:00
Afbeelding
Zó blijft je huis koel in de hitte Huis 16 jul, 10:00
Afbeelding
De voor- en nadelen van een PVC-vloer Huis 15 jul, 10:00
Afbeelding
Afval verminderen: 5 handige tips Duurzaam 14 jul, 10:00
Afbeelding
Tips om bestekaanslag te verwijderen Accessoires 13 jul, 10:00
Afbeelding
De tuin in festivalsfeer: 5 tips Tuin 12 jul, 10:00
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Wonen

Op Rodi Wonen volg je het laatste nieuws uit Wonen. Rodi Wonen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Wonen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Wonen in je mailbox.