De voordelen van een nieuwbouwwoning

Huis
Een nieuwbouwwoning moet voldoen aan moderne technische voorschriften.
Een nieuwbouwwoning moet voldoen aan moderne technische voorschriften. (Foto: Adobe Stock)

Heb je interesse in een nieuwbouwwoning, of heb je er onlangs een gekocht? Gefeliciteerd! Wij hebben de voordelen op een rijtje gezet.

Ideaal: je komt in een huis waarbij je geen gebreken overneemt van de vorige eigenaar. Jij bent de eerste die er lekker gaat koken en het toilet doorspoelt. Een uitgebreide schoonmaak- of opfrisbeurt is overbodig, je hoeft slechts een moment in te plannen voor de opleveringsschoonmaak. 

Voordelen nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning moet voldoen aan moderne technische voorschriften. Dit houdt in dat de vloer, gevels, deuren en het dak bepaalde isolatiewaarden moeten halen. Daarnaast hebben ramen minimaal HR++ glas. Zo blijft je huis warm én je stookkosten laag. Nieuwbouwwoningen zijn ook goed geïsoleerd tegen geluiden van buitenaf. 

Aangenaam wonen

Naast de isolatiewaarden zijn er ook andere voorwaarden waar jouw woning aan moet voldoen. Dit staat beschreven in het Bouwbesluit. Zo moet het plafond een minimale hoogte hebben en de kamers een minimale oppervlakte. Moderne ventilatiesystemen zorgen in verschillende nieuwbouwwoningen verder voor een betere luchtkwaliteit.


Nieuwbouwwoning: de voordelen

Je koopt vaak ‘vrij op naam’. Dit betekent dat bij de koop de overdrachtsbelasting is inbegrepen, en dat scheelt in de kosten!

Nieuwsgierig hoe je jouw huisje helemaal naar wens kunt inrichten? Volg ons voor inspiratie via @rodi_wonen op Instagram