De 7 beste tips voor een industriële stijl in je woning

Huis
Bakstenen geven je woning al snel een industriële look.
Bakstenen geven je woning al snel een industriële look. (Foto: rawpixel.com / Felix)

De industriële woonstijl is de laatste jaren steeds populairder geworden. Het is geïnspireerd door oude fabrieken en lofts en geeft een unieke sfeer aan élke ruimte. Wil je jouw woning transformeren in een industriële oase? Lees dan snel verder!

De industriële woonstijl creëert een stoere én moderne uitstraling in huis. Het is de perfecte woonstijl als je van rauw en onbewerkt houdt.

Woning industriële stijl inrichten

Déze onderdelen mogen niet in een klassieke industriële woning ontbreken:

  1. Zichtbare bakstenen
  2. Industriële lampen
  3. Robuuste meubels
  4. Metalen accenten
  5. Leer en hout
  6. Gedempt kleurenpalet

Begin de metamorfose van je huis met een gedempt kleurenpalet met neutrale tinten zoals grijs, bruin, zwart en wit. Voeg verschillende accentkleuren toe voor een eclectisch geheel. 

Industriële woonstijl tips

Bakstenen muren zijn een essentieel element. Overweeg om een muur bloot te leggen en de ruwe, onbewerkte uitstraling ervan te omarmen. Dit voegt karakter en authenticiteit toe aan je interieur. Het kost wat, maar dan heb je ook wat!

Kies voor lampen met een industrieel ontwerp, zoals hanglampen met metalen kappen of fabriekslampen. Deze lampen geven niet alleen voldoende licht, maar dienen ook als opvallende decoratieve accenten. Wauw!


Industrieel wonen inspiratie

Ga voor meubels met een stoer en minimalistisch ontwerp. Denk aan leren banken met metalen frames, industriële salontafels van ruw hout en metalen boekenplanken. Deze items voegen industriële flair toe aan je interieur.

Metalen elementen zijn onmisbaar in een industriële stijl. Kies voor metalen krukken, bijzettafels of frames voor spiegels en kunstwerken. Deze metalen accenten brengen glans en textuur in je ruimte.

Tekst gaat door onder de afbeelding

Metalen accenten zorgen voor een industriële sfeer. - oksana_bondar - stock.adobe.com
Metalen accenten geven het geheel wat spice. Beeld: Adobe Stock

Industriële meubels

Combineer metalen elementen met natuurlijke materialen zoals leer en hout. Leer voegt warmte en luxe toe, terwijl hout een organisch en rustiek element biedt. Gebruik bijvoorbeeld leren fauteuils of houten eettafels en kasten.

Houd het kleurenpalet gedempt en neutraal. Kies voor tinten als grijs, bruin, zwart en wit. Deze kleuren vormen een perfecte achtergrond voor de industriële elementen en laten ze echt opvallen.


Industrieel wonen tips

Je kunt de industriële stijl combineren met andere stijlen om een uniek en persoonlijk interieur te creëren. Probeer bijvoorbeeld industriële elementen te mixen met vintage meubels of Scandinavische accenten. Dit zorgt voor een interessante en eclectische uitstraling.

Tip: vergeet niet om je eigen creativiteit en persoonlijke smaak toe te voegen om een ruimte te creëren die echt uniek is en bij jouw stijl past!

Volg Rodi Wonen

Wil je wekelijks de nieuwste interieurtrends ontdekken? Ga naar de homepagina voor nog véél meer inspirerende artikelen en tips van interieurstylisten, en volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook!