Kleurrijk wonen doe je zó (tips + inspiratie!)

Huis
Met déze tips geef je jouw huis kleur!
Met déze tips geef je jouw huis kleur! (Foto: Adobe Stock)

Kleurrijk wonen: hoe pak je dat aan? Een woning is meer dan alleen de ruimte waar je leeft: het moet jouw stijl én smaak vertegenwoordigen. Dát doe je door kleur aan je huis te geven. Maar hoe pak je dat aan, en bovenal: hoe zorg je ervoor dat het niet too much wordt? Wij geven tips!

Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Kleurrijk wonen: tips

1. Start met het samenstellen van een kleurenpalet. Dit zijn de kleuren die jij in je interieur (of in een specifieke woonruimte) wil laten terugkomen. Op die manier kun je ontdekken of de kleuren die je kiest mooi bij elkaar staan. Wel zo handig! Kies je bijvoorbeeld voor de combinatie van donkergroen, beige, goud, zwart en zachtgeel? Laat deze kleuren dan overal terugkomen. Op die manier is het een stuk makkelijker om één geheel van je interieur te maken. 

kleurrijk wonen, kleurrijk wonen tips, kleurenpalet woning, wooninspiratie,
Een kleurenpalet kun je online samenstellen, bijvoorbeeld via Photoshop of Canva. Beeld: Rodi Media

Online inspiratie opdoen

2. Als je het lastig vindt om een kleurenpalet samen te stellen, is het slim om online inspiratie op te doen. Tip: verdiep je in wat je mooi vindt én wat je graag zou willen.

Kijk op social media wat er allemaal mogelijk is met kleur. Fijne apps voor #interieurinspiratie zijn Instagram en Pinterest. Je kunt zelfs een 3D interieurontwerp (laten) maken, om te kijken of de kleuren die jij hebt uitgekozen ook écht mooi bij elkaar staan. En met een 3D-ontwerp kun je óók gelijk zien wat de beste plek is om je meubels neer te zetten. Dat is toch ideaal? Mocht het resultaat tegenvallen, dan kun je altijd een andere indeling of andere kleuren kiezen. Wacht dus even met het aanschaffen van spullen totdat je zeker weet welke kleuren je wil. 

Tekst gaat verder na de afbeelding

Kleurrijk wonen tips

Als je nog niet goed weet hoe je kleur in je interieur kunt integreren, kun je starten met kleurrijke accessoires. Denk aan plaids, sierkussens, vazen, lampen en andere producten. Kies accessoires in de tinten van het kleurenpalet dat je hebt samengesteld, om het interieur samenhang te geven.

Eén makkelijke manier om kleur in het interieur te integreren, is door een muur te verven. Bepaal welke muur je wilt accentueren en verf deze in één van de tinten uit je kleurenpalet. Hierdoor geef je persoonlijkheid aan je woning, zónder dat je veel geld hoeft uit te geven.

Durf je wel te experimenteren? Dan kun je je woonruimte verrijken met kleurrijke meubels. Kies bijvoorbeeld een bank in een opvallende kleur of fauteuil in een accentkleur. Experimenteren kun je leren! 

Tekst gaat verder na de afbeelding

Kleurrijk wonen doe je zó

Kunstwerken en wandaccessoires zijn een fijne manier om kleur in je interieur te integreren. Kies schilderijen of prints in kleuren die passen bij je kleurenpalet, kies een mooie plek uit en hang ze op. Op die manier haal je kleur in huis, zónder dat het too much wordt!

Nog een manier om je huis meer kleur te geven: het combineren van verschillende patronen én texturen. Mix bijvoorbeeld een gestreept kussen, met een rond plaid en een vloerkleed met ruitjesprint. 

Tekst gaat verder na de afbeelding


Kleurrijk wonen tips

Werken met accentkleuren is een fijne manier om meer kleur in je interieur te integreren. Kies een opvallende kleur, zoals lila of bordeauxrood. Vervolgens ga je op zoek naar accessoires in deze tint. Op die manier geef je jouw huis een vleugje kleur!

Tekst gaat verder na de afbeelding

Volg ons op Instagram

Benieuwd hoe je jouw interieur elke dag een stukje mooier kunt maken? Lees onze andere artikelen en volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook!