‘Kerstige’ fotowedstrijd: Christmaholics gezocht!

Algemeen
In de tuin van Erik Hamersma staat deze schitterende zelfgemaakte lichtboom.
In de tuin van Erik Hamersma staat deze schitterende zelfgemaakte lichtboom. (Foto: aangeleverd)

ZAANSTREEK – Wie zijn ogen gebruikt, ziet dat de Zaanstreek in rap tempo in kerstsferen komt. Menig huis is al voorzien van speelse kerstverlichting. Kunstig opgetuigde kerstbomen sieren reeds onze woonkamer. Wij van het Zaans Stadsblad houden van tradities. Maar dit is een vreemd jaar waarin alles anders is.

Een periode waarin we de praktisch niets mogen om het tij te keren van de oplopende besmettingen. Om het licht, de warmte en hoop van Kerstmis waar we zo naar verlangen breder te trekken dan de laatste weken van dit jaar, gaan we mee in bijna twee maanden kerstgevoel. Dat doen we via onze fotowedstrijd ‘Christmaholics’. We vragen daarbij onze lezers die al in de ban zijn van de Kerst een foto in te sturen van hun kerstbeleving.

Heeft u een mooie, bijzondere kerstuiting gezien? Maak er een foto van en stuur die naar redactiezaan@rodi.nl Vergeet niet uw naam te vermelden en wat te vertellen over wat er op de foto te zien is of waar hij is gemaakt. Wij publiceren de mooiste inzendingen die bovendien meedingen naar een leuk (kerst)prijsje. Ilonka’s Bloemenhoek, te vinden op het Rooswijkplein in Zaandijk stelt een sfeervol kerststukje beschikbaar voor de winnaar.

Inzendingen

Deze week dingen naar de prijs de volgende inzenders: Erik Hamersma uit Zaandam heeft in zijn tuin een schitterende zelfgemaakte kerstboom. “De vlaggenmast is te besturen met een speciale app op je telefoon waardoor deze kerstboom verschillende kleuren krijgt. In deze donkere dagen is het een blikvanger van de Leerbroekstraat”, laat hij – terecht – trots weten.
Mary Casper stuurde een foto van mijn vaders balkon in de Deken Schmidtstraat 25 in. “Hij maakt er ieder jaar weer een feest van!”

Nel Boonstra maakte een sfeervolle foto van poes Manoes die heeft meegeholpen om het kerstdorp neer te zetten. “Maar nu is ze uitgeteld”, aldus haar baasje Nel.

Klaas en Carla Hopman uit Zaandam stuurden een foto op waarop iets staat dat hun zeer dierbaar is. “De kerststal is gemaakt door onze dochters van een wijnkistje. De kerststalfiguren zijn van het poppenhuis. Zij zijn nu 38 en 40 jaar. De kerstboom komt nog van Vroom en Dreesman. Ook deze kerst zal hij onze kamer weer opvrolijken en kunnen ook onze kleinkinderen er van genieten.”

Zo, het kerstdorp is af. Even rusten...
Een mooi kerstig balkon in de Zaanstreek.
Pure nostalgie bij Klaas en Carla Hopman.