De 1000 van Zaandijk: hardlopen tussen leven en dood

Algemeen
Molen De Bleeke Dood in zicht? Dan ben je gefinisht!
Molen De Bleeke Dood in zicht? Dan ben je gefinisht! (Foto: Dirk Karten)

ZAANDIJK - Hardlopen ‘tussen leven en de dood’; het kan op zaterdag 30 april. Zaandijk Leeft! houdt dan, in samenwerking met Atletiek Vereniging Zaanland, de 1000 van Zaandijk. Een hardloopevenement dat plaatsvindt op de Lagedijk tussen gemaal ‘t Leven en molen De Bleeke Dood.

Het 1000 meter lange parcours over de Lagedijk begint bij de Herderskindstraat in Oud Zaandijk Noord en eindigt bij het Schoolpad. Aan het evenement kunnen zowel wedstrijdatleten als recreanten -jong en oud- deelnemen. Deelname is gratis. Inschrijven kan vanaf 13.30 uur bij de startlocatie tegenover de Herderskindstraat. Deelnemers krijgen dan een startnummer (inclusief veiligheidsspelden). De organisatie verwacht veel deelnemers, dus zorg dat je er op tijd bij bent. Kom bij voorkeur lopend of op de fiets naar het evenement. Zo wordt parkeeroverlast in de omgeving voorkomen. 

Het startschot voor alle deelnemers –de wedstrijdatleten voorop- klinkt om exact 14.20 uur. De finish(klok) is ter hoogte van het Schoolpad. De Lagedijk wordt tijdelijk tussen 14.15 en 14.45 uur afgesloten voor alle verkeer, evenals de zijstraten, -lanen en -paden aan de Lagedijk-kant. Het deelnemersveld kan dan veilig de 1000 meter afleggen.

De organisatie zorgt verder voor:
– De techniek en voldoende bemensing op het parcours van start tot finish
– Verkeersregelaars
– EHBO’ers
– Een mooie prijs voor de snelste man en vrouw
– Vervoer om kleding, trainingspakken en dergelijke naar de finishlocatie te brengen
– Vermelding van het evenement in de hardloopagenda van de Atletiek Unie

Afbeelding