Rembrandt expositie in Bullekerk

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

ZAANDAM - Voor het eerst is in Zaandam van 6 t/m 28 augustus een tentoonstelling te zien met replica’s van de schilderijen van Rembrandt van Rijn – de grootste en meest toonaangevende Hollandse meester uit de Gouden Eeuw. Maar liefst 200 reproducties zijn bijna de hele maand augustus te zien, zoals de Nachtwacht, het Joodse bruidje en de Vaandeldrager.

In 2006 was er een overzichtstentoonstelling van de werken van Rembrandt in de Beurs van Berlage. Met behulp van geavanceerde digitale technieken had men alle schilderijen gefotografeerd en op ware grootte afgedrukt en tentoongesteld. De expositie was later ook nog te zien in Magna Plaza (Amsterdam) en in de RAI (Amsterdam). Het is deze expositie die in augustus te zien is in de Bullekerk. Een grootse expositie waarin elke periode in Rembrandts leven en werk wordt beschreven en tot leven gebracht aan de hand van de reproducties van de schilderijen.

Rembrandt en de Bullekerk

Bijzonder aan deze Rembrandt-expositie is dat er een relatie wordt gelegd tussen het leven van Rembrandt en de bouw van de Bullekerk. In 1637 schilderde Rembrandt een van zijn vele zelfportretten. In dat jaar werd ook de eerste steen gelegd voor de bouw van de Bullekerk. Het succes van Rembrandt als een van de grootste Hollandse meesters valt dus samen met het begin van de opkomst van West Saenredam, waarvan de Bullekerk een icoon is.

De Zaanse molens

In de expositie is de aandacht voor het belang van de Zaanse molens. Hoewel Rembrandt nooit in Zaandam geweest is, was de verf (pigment en lijnzaadolie) en het papier dat in de 17e eeuw gemaakt werd in de Zaanse molens van groot belang voor de Nederlandse schilderkunst en dus ook voor Rembrandt.

Openingstijden 

De Rembrandt-tentoonstelling is van 6 t/m 28 augustus te zien en geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Tickets kosten € 10 (kinderen tot 12 jaar € 5) en zijn verkrijgbaar via de volgende link: https://bullekerk.nl/agenda/rembrandt/

Groepen graag vooraf reserveren via info@bullekerk.nl.

Afbeelding
Hollandse meester in Bullekerk.