Jaarlijkse HVZ Hengelsportbeurs op zondag 25 februari in Sporthal Wormer

Algemeen
De jaarlijkse HVZ beurs is een eldorado voor de sportvisser die informatie, hengelsportattributen en veel, veel meer zoekt.
De jaarlijkse HVZ beurs is een eldorado voor de sportvisser die informatie, hengelsportattributen en veel, veel meer zoekt. (Foto: aangeleverd)

WORMER - Sportvissers opgelet! De Hengelsport Vereniging Zaanstreek (HVZ) houdt zondag 25 februari de jaarlijkse Hengelsportbeurs. Die vindt plaats in sporthal Wormer aan de Spatterstraat 21.

Eldorado voor sportvissers dat bol staat van de koopjes, informatie en demonstraties  

De HVZ geeft op de jaarlijkse beurs een kijkje in haar activiteiten voor hengelsporters. De administratie van de verenging is aanwezig voor het inschrijven van nieuwe leden. Op vertoon van je HVZ-Vispas is het mogelijk een derde hengelvergunning af te halen, ontheffing te krijgen voor het gebruik van een leefnet en een nachtvisvergunning. Er kan ter plaatse worden gepind. De Jeugdcommissie laat zien hoe ze de kinderen de natuur aan de slotkant laten beleven en ze eens wat anders laten beleven dat hun nek krom te laten groeien achter de iPad. Ze geven informatie over de jeugdactiviteiten zoals over de workshops en het samen vissen. Ook de overige HVZ-commissies presenteren hun programma’s van activiteiten. 

Demonstraties

Daarnaast zijn er deelnemers als regionale hengelsportwinkeliers, zelfbouwers en vertegenwoordigers van diverse organisaties. Zo zijn er een dobbermaker, een hengelbouwer, vlieg- en streamerbinders, een pluggenmaker, reisorganisaties van visreizen en watersportbedrijven present. Door Zaanse vliegvissers van de HVZ wordt er een demonstratie gegeven van het binden van vliegen. Vind je deze actieve manier van vissen helemaal geweldig, dan kan er gelijk een visreis worden geboekt naar een mooi Fjord, meer of een rivier in het buitenland. Bij bijvoorbeeld Leka visreizen, Visservice of P&S visreizen.

Bedrijven

Nieuw zijn de watersportbedrijven Boatinovation, Float Plus, Watersportcentrum Wormer en Spanboten. Ook voor het eerst aanwezig zijn Visling visfileren en een sneltekenaar. Bij de aanwezige hengelsportwinkeliers zoals Lagerweij Hengelsport, groothandel Toppies, Rien de Wolf, Bert Schouten, Rio Negro, Boezem Baits, Pioneer Baits, BaitsForAll, BetterFishingTackle, Charlies Fishing Adventures en Karperservice zijn veel hengelsportkoopjes te halen. Verder is de Sportvisserij Federatie MidWest aanwezig met onder andere de promotie van het Vang5 project en het gebruik van loodvervangende materialen.

Sla je slag op de grote HVZ-ruilbeurs

Voor de altijd drukbezochte HVZ-ruilbeurs (de grootse van Noord-Holland) van vismaterialen en hengels staan veel hengelsporters vroeg op. Je kunt hier de mooiste koopjes in de wacht te slepen. Wil je zelf overtollige hengelspullen verkopen, dan kun je deze inleveren bij het HVZ-kantoor (sportpark de Kalverhoek) tegenover wielerclub DTS). Inleveren kun je op de donderdag en vrijdag (22 en 23 februari) voorafgaand aan de ruilbeurs van 19.00 tot 21.30 uur. Op zaterdagmorgen 24 februari kan dit van 10.00 tot 12.00 uur. 

Jij noemt de prijs en als het artikel verkocht is dan wordt aan het einde van de beursdag afgerekend. Tot en met tien artikelen rekent de HVZ € 1,-- kosten voor de administratie en vervoer naar de beurs. Voor elf tot en met twintig artikelen € 4,--. Daarboven berekent de HVZ 10% van de verkoopwaarde voor de administratie en vervoer. Aan niet HVZ-leden wordt een vergoeding van 10% van het verkoopbedrag gevraagd.

Rad van fortuin

Moe geshopt of trek gekregen? Op het terras of boven bij de horeca kun je voor een hapje en een drankje terecht. Een aanrader is het meespelen met het Rad van Fortuin, dat voor deze dag tjokvol zit met onder andere prijzen die door de winkeliers ter beschikking zijn gesteld. In een laatste superronde om +/- 13.30 uur zijn prachtige hengelsportprijzen te winnen, zoals een Minn-kota Endura elektramotor, een workshop visfileren van Visling, hengels etc.

Gratis entree

De entree van deze beurs is voor iedereen gratis, ook voor niet-HVZ-leden. Dit alles maakt het een bezoek meer dan waard! Noteer dus in je agenda: zondag 25 februari van 10.00 tot 14.00 uur HVZ Hengelsportbeurs in sporthal Wormer aan de Spatterstraat 21, 1531 DA Wormer.

Meer weten over de HVZ? Kijk dan eens op https://hvznet.mijnhengelsportvereniging.nl/

Er worden ook allerlei demonstraties gegeven, zoals het binden van (kunst)vliegen.
De HVZ is met 5.000 leden de grootste hengelsportvereniging boven het Noordzeekanaal.