Kleurrijke poster voor ZaanPride 2023 gepresenteerd

Nieuws
De nieuwe poster voor ZaanPride & De Zaanse- Regenboogweek is onlangs gepresenteerd door ontwerper Melle tijdens het Zaans Regenboogcafé in Zaanzicht.
De nieuwe poster voor ZaanPride & De Zaanse- Regenboogweek is onlangs gepresenteerd door ontwerper Melle tijdens het Zaans Regenboogcafé in Zaanzicht. (Foto: Bert Woudstra)

ZAANSTAD - De nieuwe poster voor de ZaanPride & De Zaanse- Regenboogweek - van 2 tot en met 10 juni - is onlangs gepresenteerd door ontwerper Melle tijdens het Zaans Regenboogcafé in Zaanzicht.

Met deze poster nodigt De Zaanse Regenboog iedereen uit samen de ZaanPride Out, Loud & Proud te vieren. De poster is ontworpen door de Zaanse grafische ontwerper Melle. Melle heeft ook de voorgaande posters voor ZaanPride ontworpen. Dit keer is er gekozen voor een feestelijke, uitnodigende en in ‘Alle Kleuren Zaans’ herkenbaar ontwerp, met een knipoog naar de jaren stijl van de jaren tachtig.

‘Ieder huisje heeft z’n kleurtje’  

Onder het motto ‘ieder huisje heeft z’n kleurtje’ zijn verschillende Zaanse huisjes in alle kleuren van de regenboog terug te zien. De huisjes vallen in elkaar als Tetris, een populair puzzel-computerspel uit 1984 ontworpen door Aleksej Pazjitnov. De huisjes omarmen elkaar als het ware hetgeen verbeeld dat Zaanstad een tolerante stad wilt zijn die iedereen omarmt. 

Ook verwijzen ze naar het Inntel-hotel in Zaandam dat aan de buitenkant volledig bestaat uit een opeenstapeling van bijna zeventig losse Zaanse huisjes. Op de poster wordt verwezen naar de Zaanse Regenboogparade die op zaterdag 10 juni om 12.00 uur op het stadhuisplein naast het hotel zal starten. Dat het een feestelijk en kleurrijke week beloofd te worden is te zien en de dwarrelende driehoekjes en Zaanse huisjes die als confetti neerdwarrelen over Zaanstad.

Linksboven staat het logo van ZaanPride dat Melle eerder ontwierp. De regenboogkleuren staan voor liefde, respect, vrijheid, acceptatie, gelijkwaardigheid en trots, verenigd in een regenbooghart. Om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt. De molenwieken verwijzen naar de Zaanse identiteit. Onder aan de poster staat een QR code. Deze linkt naar de ZaanPride website waar uitgebreide programma-informatie over de Zaanse Regenboogweek met locaties en tijden is te vinden. Naast de poster heeft Melle ook de programmaflyer ontworpen die de komende weken net als de poster in de Zaanstreek zal worden verspreid.

Hang de poster en hijs de Zaanse Regenboogvlag

De Zaanse Regenboog nodigt alvast iedereen uit om de Zaanse LHBTIQ+-community te supporten door vanaf vrijdag 2 juni de regenboogvlag uit te hangen en de poster op te hangen. Als fier teken van zichtbaarheid en solidariteit. Er is een speciale Zaanse Regenboog supportvlag gemaakte waarvan de opbrengst naar de organisatie van ZaanPride gaat. Deze draait geheel op vrijwilligers. Ook zijn er gratis posters en programmaboekjes verkrijgbaar bij de Party Corner, Westzijde 1.

De kleurrijke poster.