Drukte in het oude natuurbad Wijdewormer dat  op 21 augustus het decor is voor het Erdi Beachwaterpolo Toernooi.
Drukte in het oude natuurbad Wijdewormer dat op 21 augustus het decor is voor het Erdi Beachwaterpolo Toernooi. (Foto: aangeleverd)

Oude natuurbad Wijdewormer wordt na 35 jaar weer bespeeld

Sport

WIJDEWORMER - Er was al een Hoop & Walvis clubtoernooi bij de Zaanse Golfclub. Maar Brouwerij Hoop en restaurant d’Swarte Walvis zijn ook sponsoren van ZV de Zaan. De golfclub is gelegen rond het oude natuurbad Wijdewormer waar de contouren van een wedstrijdbad nog zichtbaar zijn. “Dus waarom niet waterpolo en golf combineren?”, dacht het bestuur van ZV De Zaan. En dat gaat nu gebeuren op 21 augustus tijdens het Erdi Beachwaterpolo Toernooi.

Beachwaterpolo en Golftoernooi op zelfde locatie

Om dit zomerse event direct van een fris jasje te voorzien is gekozen voor het nieuwe Beachwaterpolo. Want naast Volleybal en Basketbal (3x3) heeft waterpolo ook een nieuwe variant erbij. “Bij Beachwaterpolo is het speelveld kleiner, en dus ook de teams kleiner (vijf  spelers in plaats van zeven), en zijn de regels aangepast om het sneller en dynamischer te maken. Het speelveld bestaat uit een opblaasbare versie van lijnen en doelen en wordt in zijn geheel geplaatst in het oude natuurbad. Hoe het gaat? Kom maar langs op 21 augustus!”, stelt de organisatie. 

De wedstrijden van het eerste Erdi-Beachwaterpolo toernooi, met naast De Zaan ook onder meer streekgenoten en mede-eredivisionisten De Ham, vangen aan om 15:00 uur en duren tot 18:00 uur. Voor de gelegenheid is de 18e hole van de golfbaan verkort om ‘ongewenste ballen in het spel’ te voorkomen.

Europa Cup voor het eerst beide teams

Dat De Zaan zich stevig in de absolute Nederlandse top van het waterpolo had gevestigd heeft geresulteerd in diverse nationale prijzen en diverse finales. Met ingang van het komende seizoen wordt er echter nog een schep bovenop gedaan: voor het eerst in de geschiedenis zullen zowel de dames als de heren meedoen in de verschillende Europa Cups. 

Ambitie tonen

“Wil je hogerop, wil je talenten behouden en aantrekken, dan zal je wat moeten bieden en ambitie tonen. Bij de inschrijving hebben we heel duidelijk aangegeven dat we heel graag ook één of meerdere keren een thuisronde willen organiseren. En als dat niet kan in ons thuisbad. Of helemaal niet in de Zaanstreek omdat de afmetingen niet voldoen. Dan gaan we eventueel naar een omliggende gemeente waar dat wel kan. In afwachting van het nieuwe bad in de Zaanstreek, dat wel de juiste afmetingen kent, kan onze ambitie niet afhankelijk zijn van ergens vastgelegde gemeentegrenzen”, aldus Hans Stam, voorzitter van de topsportcommissie.

Sponsors werven

Anders dan bij het voetbal, waar deelname aan Europa Cup een lucratieve business is, geldt voor andere sporten dat dit gewoon geld kost. 

Hans Stam: ”Het Beachwaterpolo toernooi is dan ook voor ons het startpunt om, via allerlei directe of creatieve wegen, geld in te zamelen. Dat gaat via traditionele sponsoring door bedrijven via benefietdiners tot aan bijvoorbeeld het inhuren van een caddy (de persoon die tijdens de wedstrijd de golftas draagt), waarbij de opbrengsten naar de club gaan. Het zijn ook de spelers zelf die hier een actieve rol in spelen. We zullen, met twee teams dus op pad, veel gas moeten geven, maar iedere bijdrage helpt.”.

-

Afbeelding

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Zaanstad

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Matches twaalfde Zaanse Beursvloer leveren 81.123 euro op Algemeen 30 sep, 09:29
Afbeelding
‘Zaanse Bokketochie is gewoon beregezellig’ Uitgaan 30 sep, 07:00
Afbeelding
‘We voelen ons verplicht iets goeds neer te zetten’ Algemeen 30 sep, 07:00
Afbeelding
‘Woontrends zijn leuk, maar moeten wel bij jou passen’ Werken 29 sep, 08:17
Afbeelding
Dieren én hun baasje in het zonnetje Algemeen 29 sep, 07:00
Afbeelding
‘We mogen best trots zijn op Zaanse industriecultuur’ Uitgaan 28 sep, 17:00
Afbeelding
Mike de Groot stopt na dertig jaar bloemenkiosk bij Vijfhoekpark Werken 28 sep, 11:20
Afbeelding
Tentoonstelling in stadhuis: Diergeneeskunde 1893-1975 Uitgaan 28 sep, 10:22
Afbeelding
Zaanstad breidt energietoeslag uit Algemeen 28 sep, 09:46
Afbeelding
Op naar gezonde en vitale medewerkers Algemeen 28 sep, 09:30
Afbeelding
Onthulling veertien struikelstenen in Zaandam Algemeen 28 sep, 09:13
Afbeelding
Week van de Zaanse Ondernemer gestart Algemeen 27 sep, 16:25
Afbeelding
Lezing: Reis van duizend mijl door China Uitgaan 27 sep, 14:22
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Zaanstad

Op Rodi Zaanstad volg je het laatste nieuws uit Zaanstad. Rodi Zaanstad informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Zaanstad

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Zaanstad in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief