Groen Geel moet mouwen opstropen

Spanning onder de korf in Bennekom
Spanning onder de korf in Bennekom (Foto: Eyecons/RodiMedia/KK)

Dat er voor de Groengelen op verplaatsing bij DVO weinig hoop was op een goed resultaat lag voor de hand. De 30-15 nederlaag spreekt voor zich. Komend weekeinde zal allesbepalend zijn. Dan komt directe concurrent KCC naar de ‘hel van Wormer’ en telt echt alleen de winst.

In de situatie waarin het team van coach Mady Tims zich momenteel bevindt is de beschikbaarheid van spelers doorslaggevend. Britt Kwantes was niet speelklaar en daarom startte Fanny van Heuvelen in de  basis.

Bij DVO startte het fenomeen Gertjan Meerkerk op de bank. De vrouwen van DVO maakten in de beginfase het verschil. De 10-3 van Maayke Brouwer betekende haar 50e doelpunt in de Kenonz Korfbal League.

Nadat de 10-4 door Sascha Horak werd gescoord was te zien hoe Groen Geel beter in de wedstrijd kwam. De vier doelpunten van Thomas Schagen betekende dat Groen Geel terugkwam tot 11-7. Daar hield het even op en brak de rust aan met een ruime 13-7 achterstand.

Na rust opende DVO sterk. De Bennekommers zaten er  verdedigend bovenop en aanvallend werden er veel rebounds gepakt waardoor men kon blijven herhalen. Na 17-8 viel het offensief  weer even stil. Na een time-out met nog elf minuten te spelen kwam Gertjan Meerkerk in het veld en bracht verfrissing in zijn ploeg. In de laatste tien minuten werd het mede daardoor nog een ruime 30-15 nederlaag voor de Wormers.

Zaterdag 9 maart moet het gaan spoken in de Groen Geel hal. Dan komt KCC langs (15-2) en moet de thuisploeg (15-3) kostte wat het kost de winst behalen om de Play Downs te bereiken.

In de laatste wedstrijden in de competitie valt normaal gesproken geen sportieve eer te behalen. Eerst gaan de Wormers op 16 maart op bezoek bij Koog Zaandijk en wacht een week later nog de thuiswedstrijd tegen PKC.