Koog Zaandijk zeker van play-offs

Marijn van den Goorbergh legt aan voor een score.
Marijn van den Goorbergh legt aan voor een score. (Foto: Eyecons/RodiMedia/KK)

In de Top 5 van de Kenonz Korfbal League wisten alle kandidaten hun wedstrijd winnend af te sluiten. Voor KZ/Keukensale.com betekende de 23-12 winst op dat DOS ’46/VDK Groep dat de Koogers zeker weet dat het seizoen nog wat langer duurt. Het onderlinge resultaat ten opzichte van Fortuna is in Zaans voordeel en is er de zekerheid van een plek bij de laatste vier.

Vooraf was bekend dat winst op DOS ’46 genoeg zou zijn. Het resultaat van de concurrentie was dan niet van belang. Hoewel Nikki Boerhout nog wel een strafworp miste voor het eerste doelpunt van de wedstrijd leverde dat geen nadelige gevolgen voor het vervolg op.

Na tien minuten spelen kwam KZ voor het eerst op twee verschil in haar voordeel. Er werd aan beide kanten goed verdedigd, het afrondingspercentage van m.n. DOS ’46 maakte dat de thuisploeg zich geen zorgen hoefde te maken. Alwin Out wist in de eerste helft met vier doelpunten een hoog percentage te behalen en dat maakte de 11-5 ruststand tot een geruststellende.

Na rust groeide het verschil gestaag. Halverwege het tweede bedrijf was het gat al gegroeid tot tien goals (16-6) en was de wedstrijd al gespeeld. Bij KZ verschenen Anouk Haars en Jari Leemhuis nog binnen de lijnen.

In de slotfase viel er nog een handvol doelpunten maar spannend werd het nooit meer. De opluchting na afloop was duidelijk: KZ is zeker van de play-offs.

Zondag 10 maart gaan de Koogers (15-23) op bezoek bij LDODK. De Friezen staan samen met PKC aan de leiding (15-25) waar de nr 4 op de ranglijst DVO (15-21) een lastige klus heeft tegen het oprukkende HKC (15-8).

Aansluitend ontvangt KZ dan nog Groen Geel en is de laatste competitiewedstrijd die tegen en bij HKC. En dan wachten de Play Off wedstrijden.