Marcel Visser als Edgar Beane.
Marcel Visser als Edgar Beane. (Foto: Roy Beusker)

Zaanse Marcel Visscher schittert in Titanic de Musical

Uitgaan

ZAANDAM - De met drie Musical Awards bekroonde musical Titanic is 20, 21 en 22 mei te zien in het Zaantheater. Een meeslepend verhaal over hoop, liefde en ambitie. Een grootse musicalproductie met live-orkest en een 27 man sterke cast. De Zaanse musicalacteur Marcel Visscher speelt de rol van Edgar Beane, en tweedeklaspassagier.

“Twintig jaar geleden heb ik de musical gezien en werd ik geraakt door de prachtige muziek, In die tijd volgde ik een opleiding tot musicalacteur. Toen ik hoorde dat ‘Titanic’ weer in Nederland opgevoerd zou worden heb ik meteen auditie gedaan. Het is een fantastisch om in deze musical te spelen,” vertelt Marcel enthousiast.

Het verhaal

De musical vertelt het verhaal over het grootste en meest luxe passagiersschip ter wereld dat op 14 april 1912 op een ijsberg loopt. Op 10 april vaart het schip weg uit de haven van Southampton met bestemming New York. Aan boord 1301 passagiers en 941 bemanningsleden. Onwetend van het lot dat hen wacht. Wat begon als een reis vol toekomstdromen, romantiek en luxe, ontaardt in een strijd met het water.

Marcel speelt tweedeklaspassagier Edgar Beane. Hij en zijn vrouw Alice Beane (Wieneke Remmers) vormen de komische noot van het stuk. Alice zou dolgraag bij de eersteklaspassagiers willen horen die zich wentelen in grenzeloze luxe. Marcel: “Alice is gefascineerd door miljonairs en palmstranden. Edgar is rustiger van aard en probeert zijn vrouw met twee benen op de grond te houden. De rol van Alice wordt gespeeld door mijn goede vriendin Wieneke Remmers, met wie ik 25 jaar geleden de opleiding volgde. Heel leuk om nu samen op de planken te staan.”

Liefde

Marcel raadt zijn mede-Zaankanters van harte aan om naar deze musical te gaan: “Een musical met zo’n grote cast en ook nog een live-orkest dat maak je niet vaak mee. De muziek en zang zijn prachtig, net zoals de decors en de kostuums.” Ook heeft de musical een boodschap die Marcel aanspreekt. “Als het schip zinkt zien alle passagiers, waaronder Alice, in waarom het in het leven draait. Niet om luxe, maar om de liefde.”

Kaarten kun je bestellen via www.zaantheater.nl

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Zaanstad

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
‘Alle deelnemers hebben ongelofelijk veel zin in het BouleVaart Festival’ Uitgaan 23 jun, 08:54
Afbeelding
Concert in Kerk van Krommeniedijk Uitgaan 23 jun, 08:46
Afbeelding
Hardloopfeest voor werkgevers én werknemers Sport 23 jun, 08:44
Afbeelding
Fietser en scooterrijder gewond in Westzaan 112-nieuws 23 jun, 02:27
Afbeelding
Brand op zolder van woning Zaandam 112-nieuws 22 jun, 21:17
Afbeelding
Steekincident in Zaandam 112-nieuws 22 jun, 13:04
Afbeelding
Zaanse textielkunstenares Giannina Rijsdijk schittert op ZomerSalon Royaal Uitgaan 22 jun, 12:01
Afbeelding
Optimist on Tour meert aan bij de Zaanse Schans Uitgaan 22 jun, 08:28
Afbeelding
Nol & Debora in ‘de Bul’ Uitgaan 22 jun, 08:21
Afbeelding
Expositie Schilderskring Zaanstreek Noord in Weefhuis Uitgaan 22 jun, 08:14
Afbeelding
HV Zaanstreek viert 60-jarig bestaan Sport 21 jun, 13:55
Afbeelding
Open Tuinendagen in Westzaan Algemeen 21 jun, 13:08
Afbeelding
‘Molenaarsambacht heeft onder jongeren zeker toekomst’ Algemeen 21 jun, 13:01
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Zaanstad

Op Rodi Zaanstad volg je het laatste nieuws uit Zaanstad. Rodi Zaanstad informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Zaanstad

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Zaanstad in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief