Historisch Zaandam Café met unieke film over oud-Zaandam

Uitgaan
Het Erasmushuis in aanbouw.
Het Erasmushuis in aanbouw. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM – De vereniging Historisch Zaandam houdt maandagmiddag 27 februari een Historisch Café in Buurthuis De Bovenkruier in het Kalf. Er is dan onder meer de film Oud-Zaandam vanaf 1937 van Kees Huijsman Jzn te zien.

Zaandammer Huijsman maakte unieke ‘Super 8’ films over typisch Zaanse straten en stadsbeelden die in de jaren negentig zijn overgezet op video. De cineast was al dik op leeftijd toen een kennis zijn unieke films ontdekte en heeft veiliggesteld voor het nageslacht. De films waren een korte tijd in zeer beperkte oplage te koop en zijn met recht uniek te noemen. 

De vereniging Historisch Zaandam is elke maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur aanwezig in buurtcentrum De Bovenkruier, Drielse Wetering. Elke laatste maandag van de maand wordt er een ‘Historisch Café’ gehouden.

Er is ook een uitgebreide bibliotheek over Zaandam in De Bovenkruier en boekentafel. Wie foto’s aan de vereniging ter beschikking wil stellen of deze (ter plaatse of later) wil laten scannen, kan ook terecht. Maar ook voor alleen maar een (Zaans) praatje bent u van harte welkom.

Aanvang van het café 13.30 uur met de inloop en start van de film om 14.05 uur. Na de pauze om 15.00 uur is er om 15.20 uur een compilatie van korte films waaronder bouw van het Erasmushuis. De toegang is gratis. Koffie en thee € 1,20

Voor meer info: Hessel Kraaij, secretaris vereniging Historisch Zaandam, 06-44902601.