COV Zaanstreek speelt Johannes Passion met leerlingen van Zaanse Theaterschool

Uitgaan
COV Zaanstreek.
COV Zaanstreek. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - Zondag 2 april speelt COV Zaanstreek en unieke Zaanse interpretatie van de Johannes Passion met medewerking van acteur Bruun Kuijt, sopraan Linde Schinkel, leden van het Promenade Orkest en jongeren van de Zaanse Theaterschool.

De Johannes Passie toont Jezus als een krachtige persoonlijkheid met een boodschap. Dat geeft dit stuk veel expressie die terugkomt in de muziek. Het koor zingt in korte, felle stukken over het haatdragende volk, de huichelachtige schriftgeleerden en onverschillige soldaten bij de rechtszaak van Jezus. Ook is er veel aandacht voor de innerlijke strijd van Pilatus bij het eindoordeel in de rechtszaak van Jezus.

De Zaanse Theaterschool

Door de gekozen uitvoeringsvorm is er ruimte voor een gesproken interpretatie anno 2023, met jongeren in de rol van Jezus en Pilatus. Zij geven gestalte aan de worsteling van Pilatus bij zijn vonnis. De evangelist (verteller Bruun Kuijt) neemt in hedendaagse bewoordingen de bezoekers mee in beeld en geluid en verbindt zo het heden met het verleden. Een unieke interpretatie van de evangelische vertelling op muziek waarin jongeren de hoofdrol spelen.

Bruun Kuijt en Linde Schinkel

Een Zaanse uitvoering met acteur Bruun Kuijt, sopraan Linde Schinkel, jongeren van de Zaanse Theaterschool, het vierstemmig koor COVZ en muzikale begeleiding door leden van Het Promenade Orkest. De algehele muzikale leiding ligt bij Michel Poels, dirigent van COVZ.

‘De kleine Johannes’ wordt zondag 2 april gespeeld in de Bullekerk in Zaandam. Aanvang 14.00 uur.