Ledenvergadering (en borrel) bij Kortebaandraverij Assendelft

Uitgaan
Het voltallige bestuur anno 2023 (v.l.n.r.) Rik Jansen, Marc Schavemaker, Liesbeth Bos, Nico Stuijfbergen, Jacqueline van Gelderen, Dirk Crok, Raymond Levering, Engel de Jong, Jaap Veenboer, Arjan Molenaar, Angelique de Jong en Johan van Gelderen.
Het voltallige bestuur anno 2023 (v.l.n.r.) Rik Jansen, Marc Schavemaker, Liesbeth Bos, Nico Stuijfbergen, Jacqueline van Gelderen, Dirk Crok, Raymond Levering, Engel de Jong, Jaap Veenboer, Arjan Molenaar, Angelique de Jong en Johan van Gelderen. (Foto: aangeleverd)

ASSENDELFT - “De datum 25 mei nadert met rasse schreden en er wordt achter de schermen druk gewerkt om de Kortebaandraverij Assendelft weer mogelijk te maken in het dorp”, stelt het bestuur van Harddraverij Vereniging Assendelft. Om een update te geven en vragen te beantwoorden over het wel of niet krijgen van subsidie en vraagtekens die de Zaanse politiek zette bij het paardensportevenement wordt er zaterdag 6 april een ledenvergadering gehouden. Die vindt plaats in Café De Verwachting, Dorpsstraat 584.       

Thomas Bos en Rik Jansen zijn bij de wethouder op bezoek geweest met dierenwelzijn in de portefeuille. “Ons verhaal maakte indruk. Men weet in het gemeentehuis simpelweg niet wat er allemaal bij de organisatie van een kortebaandraverij komt kijken. En, hoe professioneel de organisatie in elkaar steekt, ook met betrekking tot dierenwelzijn. De aangevraagde subsidie lijkt voor dit jaar wel te worden toegekend (we hebben het nog niet!). We hebben tevens kunnen constateren dat de gemeente wel degelijk van goede wil is. Een delegatie van wethouders en raadsleden zal mogelijk op 25 mei aanwezig zijn. Daarnaast gaan we dit jaar samenwerken met Babbels Live en hebben er met Coaton B.V. een nieuwe hoofdsponsor bij.”

Het hele verhaal wordt verteld op de algemene ledenvergadering. Aanvang 18.00 uur.

Overzicht van een deel van het parcours.