Kaeskoppenstad verplaatst naar volgend jaar

Algemeen
Dit jaar helaas geen Kaeskoppenstad.
Dit jaar helaas geen Kaeskoppenstad. (Foto: Luciënne van der Stouwe)

ALKMAAR - 'Hoi Kaeskop, Met pijn in ons hart moeten we je vertellen dat Kaeskoppenstad helaas dit jaar niet door kan gaan. De huidige maatregelen om COVID-19 te bestrijden maken het ons onmogelijk om Kaeskoppenstad te organiseren. We slaan de editie van dit jaar dus over, maar we openen onze poorten weer op zaterdag 5 en zondag 6 juni 2021, zet dit alvast in je agenda!'

Aldus een bericht van Klaas Kirpensteijn, Jan Roobeek, René Schram, Ruud Mol en Jelmer de Reus, namens de Stichting Kaeskoppenstad.

Grootse plannen

De binnenstad van Alkmaar zou dit jaar voor de 13e keer (!) teruggaan naar het begin van de Gouden Eeuw. "We hadden grootse plannen met nieuwe thema’s en een nieuwe workshop-vorm voor figuranten. Een aantal weken geleden hadden wij nog de hoop om Kaeskoppenstad te verplaatsen naar september, maar gezien het verbod op landelijke evenementen is dat helaas ook geen optie meer."

Goede moed

“Wij verplaatsen onze plannen daarom vol goede moed naar zaterdag 5 en zondag 6 juni 2021. Via deze weg bedanken we alle betrokkenen voor hun geduld en begrip en wij hopen iedereen volgend jaar weer met open armen te mogen ontvangen”, zo besluit voorzitter Klaas Kirpensteijn.