Bibliotheek in drie Egmondse dorpskernen

Algemeen
Bibliotheek in drie dorpskernen van Egmond.
Bibliotheek in drie dorpskernen van Egmond. (Foto: Pexels.com)

EGMONDEN - De bibliotheek in Egmond is gestart met een andere vorm van dienstverlening. Alle drie de dorpskernen hebben vanaf 17 augustus een ophaal- en inleverpunt. Inwoners kunnen daar hun gereserveerde bibliotheekmaterialen ophalen en terugbrengen. Je kon als inwoner van de Egmonden al terecht bij PostaanZee, maar ná 17 augustus kan je ook naar een bibliotheekpunt in de overige Egmondse dorpskernen. 

Bij de bibliotheekpunten kun je alleen materialen terugbrengen en reserveringen ophalen. Via www.bibliotheekkennemerwaard.nl kun je veel zaken zelf regelen, zoals het verlengen van de geleende materialen, de catalogus raadplegen en boeken reserveren. Als je hierbij hulp nodig hebt of niet over een computer, mobiel of tablet beschikt kun je de klantenservice bellen op 072 – 515 66 44. Ook is het mogelijk om vragen stellen op het moment dat er een medewerker of vrijwilliger aanwezig is. Op welke momenten dat zal zijn op de locaties in Egmond Binnen en Egmond aan den Hoef wordt nog bekend gemaakt. 

 Adressen en openingstijden 

In Egmond aan Zee is het bibliotheekpunt gevestigd in Ontmoetingscentrum PostaanZee (Voorstraat 82A, 1931 AN Egmond aan Zee). De openingstijden zijn op maandag tot en met vrijdag van 9.30 uur tot 16.30 uur. Op maandag en donderdag van 14.30 tot 16.30 uur en op woensdagavond van 19.00 tot 21.00 uur is er een medewerker of vrijwilliger aanwezig voor vragen en uitleg over hoe je kan reserveren.  

In Egmond aan den Hoef is het bibliotheekpunt gevestigd in Dorpshuis De Hanswijk (Hanswijk 1, 1934 CP Egmond aan den Hoef). De openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. 

In Egmond Binnen is het bibliotheekpunt gevestigd in Dorpshuis de Schulp (Visweg 45, 1935 EB Egmond-Binnen). De openingstijden zijn op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. De openingstijden van Dorpshuis De Schulp zijn nog onder voorbehoud en zullen later definitief worden gecommuniceerd.  

Voorkeur ophaallocatie doorgeven

Vanaf 17 augustus kun je via onze klantenservice aangeven welke ophaallocatie je voorkeur heeft. Deze staat nu nog standaard op Egmond aan Zee. Dit kun je doen via klantenservice@bknw.nl, telefonisch op 072 - 5156644, via Whatsapp op 06 - 12416584 of door het contactformulier op www.bibliotheekkennemerwaard.nl  in te vullen.