Kunst centraal in Hortus

Algemeen
Pauline Bakker is een van de deelnemende kunstenaars. (Foto: aangeleverd)
Pauline Bakker is een van de deelnemende kunstenaars. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Hortus Alkmaar staat in het weekend van 18 tot en met 20 september in het teken van kunst. Een aantal gerenommeerde kunstenaars, waaronder Mary Koekenbier, Cees van Nieuwburg, Pauline Bakker, Jos Apeldoorn, Frederique Groustra, Thalita Schiffer en Bea Smit, exposeert drie dagen lang in de tuin en de kas. De beelden staan verspreid door de tuin, de schilderijen worden in de kas tentoongesteld.

Het hele weekend is er naast de exposities een uitgebreid programma van activiteiten voor alle leeftijden. Op zaterdag zijn er workshops intuïtief schilderen, sieraden maken, kennismaken met botanisch afdrukken, origami en bloemschikken. Jos Apeldoorn verzorgt demonstraties houtbewerken, cursisten van Atelier16 verzorgen demonstraties beeldhouwen. Zondag zijn er workshops labyrinth lopen en demonstraties pottenbakken en fractals maken. Zaterdag is er vanaf 17.00 uur een tuindiner, omlijst met Cubaanse muziek van Carlos Valdes Perez. Het diner wordt geserveerd op het terras.

Kunstmarkt e
Een kunstmarkt met kraampjes van (amateur)kunstenaars met sieraden, glaskunst, keramiek vindt plaats op zondag. Kinderen kunnen die middag hun eigen kunstwerk maken en zich laten schminken. Vanaf 14.00 uur verzorgt het trio 3sparQ een aantal optredens. Om 15.00 uur is er een kunstveiling met als veilingmeester Bas de Regt. Diverse deelnemende kunstenaars veilen een of meer van hun werken. Daarnaast worden er onder andere werken geveild van botanisch kunstenaars. De opbrengst van de veiling is voor Hortus Alkmaar.

Het gehele programma is te vinden is www.hortusalkmaar.nl.